`Enflasyon beklentileri yüzde 2.0`lik hedef ile uyumlu`

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD`de enflasyon beklentilerinin yüzde 2.0 olan hedef ile uyumlu olduğunu söyledi.

27.09.2019 Cuma 14:22

Güncelleme : 30.09.2019 Cuma 09:16

San Francisco Fed'in düzenlediği konferansta konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Richard Clarida, "Bana göre, ABD'de enflasyon beklentileri bizim fiyat istikrarı herefimiz ile tutarlı olduğunu düşündüğüm aralık içinde bulunuyor" dedi.

ABD istihdam piyasasının güçlü olduğunu ve yüzde 3.7 işsizlik oranının tam istihdam tahminleri aralığı içinde bulunduğunu da vurgulayan Clarida, "Artan ücretlerin fiyat enflasyonu üzerinde yukarı yönlü baskı yarattığına ilişkin bir kanıt yok. Ekonomideki yapısal değişiklikler gevşek para politikası ve yüksek enflasyon riski arasında bağlantıyı zayıflattı" diye ekledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in faizleri daha da düşürmesi gerektiğini, çünkü ABD ekonomisinin henüz potansiyeline tam olarak ulaşamadığını söyledi.

Montana State Üniversitesi'nde konuşan Kashkari, "Fed'in daha yüksek faiz indirimleri yapmasını savundum, çünkü ABD ekonomisinin kapasitesinde veya kapasitesinin ötesinde bir performans ortaya koyduğuna dair kanıt görmedim. Ekonomiyi frenlemeye çalışan faiz oranlarına sahip olmamız için neden yok" dedi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de, ABD ekonomisi ve istihdam piyasasının güçlü olmayı sürdürdüğünü, ancak özellikle ticaret ve siyasetteki iniş çıkışların iş dünyası güvenini etkileyen çok fazla belirsizlik ortaya çıkardığını vurguladı.



"
En Çok Okunan Haberler

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Avustralya`dan Bitcoin ETF`ye onay hazırlığı

Batılı bankaların Rusya`ya vergi ödemesi arttı