`Enflasyon sürpriz yapmazsa indirim sürer`

Dünya devleri Merkez Bankası`nın faiz kararını değerlendirdi. JP Morgan ve Morgan Stanley enflasyonun sürpriz yapmaması durumunda TCMB`nin faizin üst bandında indirime devam etmesini bekliyor.

20.04.2016 Cuma 16:06

Güncelleme : 21.04.2016 Cuma 08:48

UZMANPARA/FOREKS

Merkez bankasının faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan indirmesinin ardından dünya devleri kararı değerlendirdi. JP Morgan ve Morgan Stanley enflasyonun sürpriz yapmaması durumunda TCMB'nin faizin üst bandında indirime devam etmesini bekliyor.

JP Morgan'dan yapılan açıklamada TCMB'nin faiz koridoru üst bandını 50 baz puan indirdiği hatırlatılarak "Ancak ihtiyatlı dili devam ettirdi" denildi. Merkez Bankası'nın sıkı likidite duruşuna ihtiyaç olduğunu tekrarladığına değinen JP Morgan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"TCMB'nin üst bandı aşağı çekerek faiz koridorunu daraltmaya devam etmesini bekliyoruz. Enflasyonun nisanda yüzde 7,1'e düşmesini ve eylüle kadar yüzde 7 civarında kalmasını bekliyoruz, bu daha fazla faiz indirimini destekleyebilir."

Morgan Stanley ise Merkez Bankası'nın kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

"TCMB enflasyon görünümünde iyileşme nedeniyle gecelik faizi 50 baz puan indirdi. İstikrarlı ve ılımlı büyüme tespiti nedeniyle 75 baz puan indirimi tercih etmedi. Oynaklık cari seviyelerde devam edecek ve enflasyon sürpriz yapmaz ise TCMB kademeli faiz indirimlerine devam eder. TCMB'nin mayıs ve haziranda 25 veya 75 baz puan yerine 50 baz puanlık indirimler yapması daha olası. TCMB'nin enflasyon raporunda ve basın toplantısında vereceği mesajlara göre beklentilerimizi revize edebiliriz."

Citi, Merkez Bankası faiz kararına ilişkin raporunda, TCMB'nin yakın vadede enflasyonda düşüş olacağı yönündeki beklentisinin, Mayıs toplantısında faiz indiriminin önünü açabileceğini belirtti.

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak