`Enflasyon yurtdışından yön buluyor`

Merkez bankası yetkilileri, yurtdışında gerçekleşen olayların yurtiçinde enflasyona her zamankinden fazla etki ettiğini belirtiyorlar.

23.03.2015 Cuma 11:46

Güncelleme : 23.03.2015 Cuma 13:48

Merkez bankası yetkilileri,  yurtdışında gerçekleşen olayların yurtiçinde enflasyona her zamankinden fazla etki ettiğini belirtiyorlar

 

Geçtiğimiz ay Ottawa’dan Londra’ya politika yapıcılar yaptıkları konuşmalarda, yerel enflasyon oranlarının kontrolleri dışındaki olaylarla yönlenebileceğine ve bu durumun doğru para politikasını belirlemekteki kabiliyetlerini güçleştirebileceğine vurgu yaptılar.
 

Kanada Merkez Bankası Guvernörü Stephen Poloz 24 Şubat’ta yaptığı konuşmada, “Küresel enflasyondaki dalgalanmanın, tekil ekonomi enflasyonu değişimindeki payının büyük olduğuna yönelik kanıtlar mevcut. Bu bizim  yurtiçinde enflasyon hedefi belirlememizi nasıl etkiler?” dedi.
 

İngiltere Merkez Bankası Guvernörü Mark Carney 12 Mart’ta, önemli ekonomilerin enflasyonları arasındaki korelasyonun 2008’teki finans krizinin ardından arttığını dile getirdi. Carney, “Mevcut zayıflık devam ederse olumsuz bir sonuç doğurma riski bulunuyor” dedi.
 

Fed Başkanı Janet Yellen, geçtiğimiz hafta düşen enerji ve ithalat fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisinin geçici olduğunu ifade etti. Fed yetkilileri, dolardaki yükseliş ile birlikte ABD para politikasını dünyanın geri kalanından ayrıştırmada zorlandıkları sinyali verdiler.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak