`Engel Olmayalım` dediler, rekoru egale ettiler

TRT1’de yayınlanan Altın Petek Bilgi Yarışması sadece engellilerin yarıştığı bölüm ile büyük beğeni topladı.

01.12.2016 Cuma 13:50

Güncelleme : 01.12.2016 Cuma 13:50

3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle hazırlanan bölümde görme engelli ve tekerlekli sandalyedeki yarışmacılar yarıştı. Başarılı oyuncu Engin Hepileri’nin sunumuyla TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşan Altın Petek Bilgi Yarışması’nın #EngelOlmayalımkonseptli bölümlerinin ilki 29 Kasım 206 Salı Akşamı (dün) seyirciyle buluştu.

Engelli yaşama dikkat çekmek, toplumda bu konuyla ilgili farkındalığı artırmanın hedeflendiği yarışmanın dün yayınlanan bölümünde görme engelliler yarıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda şef olarak çalışan Tevfik Keleş ve emekli İngilizce öğretmeni Aykut Coşgun’un yarıştığı bölüm büyük ilgi gördü. Bu özel bölümlerde, engelli vatandaşlarımızın sorunları, beklentileri ve istekleri üzerine sohbetler özel gerçekleştirildi.

#EngelOlmayalımhashtagi ile Uluslararası Engelliler Günü haftasında önemli bir farkındalığa imza atan Altın Petek Bilgi Yarışması’nın ikinci bölümü 6 Aralık Pazartesi günü saat 23:30’da yayınlanacak.

GÖRME ENGELLİ YARIŞMACI REKORU EGALE ETTİ

TRT1 Ekranlarının yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek’in dün akşam yayınlanan bölümünde görme engelli yarışmacı Tevfik Keleş, programında bu güne kadar tek seferde kazanılan en yüksek rakam olan 100 bin lirayı kazanan ikinci yarışmacı olma başarısı gösterdi.
İki üniversite bitirdiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda Şef olarak çalıştığını belirten Keleş, kazandığı ödülü yüksek lisans için harcayacağını belirtti.

Tevfik Keleş videosu
https://www.amazon.com/clouddrive/share/DnRtRLDVJxiToPjTRMWmYuXztN1gjFpi3eD4ln0CGEa?ref_=cd_ph_share_link_copy

EMEKLİ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ HAYRAN BIRAKTI

TRT 1 ekranlarının yüzde yüz yerli bilgi yarışması Altın Petek’in dün akşam yayınlanan görme engelliler özel bölümünde, yarışmacı emekli İngilizce öğretmeni Aykut Coşgunherkesi kendine hayran bıraktı. Pazarlama müdürlüğü yaparken istifa ettiğini ve kendini eğitime adadığını açıklayan Coşgun, “altı binin üzerinde öğrenci yetiştirdim, öğrenci yetiştirmek bir ağaç dikmeye benziyor, ben bir orman oluşturabildiysem ne mutlu bana” sözleriyle alkış aldı.

Başarılı bir performans sergileyen Coşgun, yarışmadan 15 bin liralık para ödülüyle ayrıldı.

Aykut Coşgun videosu
https://www.amazon.com/clouddrive/share/Z8wwqHzwKw9P61nzK83B2hSZm2hAyJDMqR1QEcfNlqr?ref_=cd_ph_share_link_copy

ALTIN PETEK ARTIK ENGELSİZ

Yarışma öncesi engelli yarışmacıların konforu için Altın Petek Stüdyoları engelsiz olarak yeniden düzenlendi. Sandalyeli engelli yarışmacılar için özel rampalar dekorun parçası haline geldi. Özellikle görme engelli yarışmacılar stüdyoyu adım adım defalarca keşfetti. Yarışmanın diyagramını merak eden yarışmacılar, led ekranı dokunarak keşfetmesi herkesi şaşırttı.

SOSYAL SORUMLULUK YARIŞMASI

Altın Petek daha önce de 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilerine anlamlı bir destekte bulunmuş, yarışmanın özel bölümünde Engin Altan Düzyatan, Pelin Batu, Ufuk Bayraktar ve Özlem Balcı gibi ünlü isimler yer almış ve kazanılan ödüllerin tamamı 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası'na bağışlanmıştı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak