Enka`dan Moskova`ya dev AVM!

Enka, Moskova`nın en büyük alışveriş merkezlerinden birini yapmak için harekete geçti.

17.03.2015 Cuma 11:44

Güncelleme : 17.03.2015 Cuma 11:44

Rusya'da giderek derinleşen kriz nedeniyle inşaat sektöründe yaşanan durgunluk Türk müteahhitlerini de etkiliyor. Ancak bu toz dumana rağmen Rusya'daki en büyük taahhüt guruplarından olan Enka Holding yeni bir proje için düğmeye basmış. Para Dergisi'nden Mehtap Halıcı'nın haberine göre, Enka, Moskova'nın en büyük alışveriş merkezlerinden (AVM) birini yapmak için harekete geçmiş. Enka'nın yapacağı alışveriş merkezi yatırımı Rusya'nın başkenti Moskova'nın kuzeyinde yer alan Sheremetyevskaya Ulitsa adı verilen bölgede inşa edilecekmiş.

Proje, Enka'nın bölgede yer alan 29 bin 600 metrekarelik Kapitoliy adlı alışveriş merkezi yıkılıp yerine yapılacakmış. Yeni yapılacak AVM'nin 250 bin metrekarelik kapalı alana sahip olması bekleniyor. Moskova Yatırım Ajansı'nın görüşmeye aldığı proje geçtiğimiz günlerde onaylanmış. Ambargo ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan Rusya tarafının projeye önem verdiği belirtiliyor. Projenin inşaatına bu yılın sonuna kadar başlanması hedefleniyor.

Rusya'da birbirinden önemli inşaat projelerine İmza atan Enka, hatırlanacağı gibi 2011'de de eski bir alışveriş merkezini yıkmış ve yerine yenisini yapmıştı. 1997'de görkemli bir törenle Rusya'daki ilk Batılı anlamda hipermarketi açan Enka, Kuntseva Bölgesi'ndeki 20 bin metrekarelik alışveriş merkezini yıkmış ve yerine 235 bin metrekarelik kompleks kuracağını açıklamıştı. Rusya'da 30'dan fazla ticari gayrimenkulü bulunan Enka Holdingin sahipleri Şarık Tara ve oğlu Sinan Tara, Forbes Rusya tarafından yapılan 2014 yılı "En büyük emlak yatırımcıları" listesinde yıllık 412 milyon dolarla yedinci olmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak