Erdoğan çağrı yaptı, BDDK düğmeye bastı!

BDDK Başkanı Akben, Erdoğan`ın faiz çağrısını bugün sektörün en büyük bankalarının yöneticileri ile yapacakları toplantıda değerlendireceklerini bildirdi.

05.08.2016 Cuma 09:46

Güncelleme : 05.08.2016 Cuma 17:24

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme  Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, sektörün kredi kartı taksit sayısının artırılması ve tüketici kredilerindeki vade süresinin uzaması beklentisine ilişkin, “Konuyu Merkez Bankası ile birlikte çalışacağız. Çalıştıktan sonra bu konuyu hükümetin gündemine getireceğiz" dedi.

Akben,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut alımlarında faiz oranlarının yıllık 9'a doğru çekilmesi yönündeki çağrısına  ilişkin, "Bireysel tarafta, konut tarafında, şirketlerin kredilerle desteklenmesini, faizler konusunda aşağı doğru bir yönün olmasını bekliyoruz. Bunları da bugün konuşup değerlendireceğiz." dedi.

Sektörde faaliyet gösteren en büyük bankalar ile Türkiye Bankalar  Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) yöneticileri, bugün  Akben başkanlığında İstanbul'da bir araya geliyor.

BDDK Başkanı Akben, söz konusu toplantı ve sektördeki son gelişmelere  ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonominin gidişatı ile ilgili seri  toplantılar yaptıklarını ve önceki gün Ankara'da da Finansal İstikrar Komitesi  toplantısının gerçekleştiğini hatırlatarak, söz konusu toplantıda verileri takip  ettiklerini, 15 Temmuz'dan itibaren uyguladıkları politikanın durumuna  baktıklarını ve yeni şeylerin gerekli olup olmadığını irdelediklerini söyledi.

"Kararlar gayet isabetli olmuş" diyen Akben, bunun yanında rakamlar  ile kredilere de baktıklarını, burada da herhangi bir olumsuzluk görmediklerini  ifade etti. Akben, kredilerde kayda değer bir bozulma olmadığını, bankaların şu  anda borçlanabildiğini, sendikasyonlarını devam ettirdiklerini ve  yenilediklerini, şu anda borçlanma konusunda herhangi bir sorun olmadığını  vurguladı. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak