`Esnaf kaçak ürünle mücadele ediyor`

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kaçakçılık ve kaçak ürünle esnafımız mücadele ediyor. Kaçakçılığın yıllık vergi boyutu 5 milyar lira. Bu para ile yıllık 20 bin kişiye iş kurulur" dedi.

29.09.2016 Cuma 13:10

Güncelleme : 29.09.2016 Cuma 13:39

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kaçakçılık ve kaçak ürünle mücadele ettiğini  belirterek, "Kaçakçılığın yıllık vergi boyutu 5 milyar lira, bu para ile yıllık  20 bin kişiye iş kurulur." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, suç örgütlerini finanse eden,  ekonomiyi milyarlarca liralık zarara uğratan, esnafın gelirine darbe vuran  kaçakçılığa ve kaçak ürüne karşı uyarılarda bulundu.

Esnafın kaçakçılık ve kaçak ürünle mücadele ettiğine dikkati çeken  Palandöken, şöyle devam etti:

"Kaçakçılık ve kaçak ürünlerle ilgili hükümetimiz çok ciddi adımlar  atıyor, yaptırımlar getiriyor. Hala Avrupa Birliği ortalamasından yüksek kalan  kaçak oranı nedeniyle devletimiz yıllık yaklaşık 5 milyar liralık vergi kaybı  yaşamaktadır. Söz konusu rakamla bir kişiye iş yaratma ortalama maliyeti 250 bin  liradan yaklaşık 20 bin kişinin çalışacağı iş kurulur."

Palandöken, Türkiye'nin komşu ülkelerinin sınırlarını kontrol  edememesi sigara kaçakçılarının işlerini kolaylaştırdığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Güvenlik güçlerimizin yaptığı 15 operasyonda piyasa değeri 87 milyon  974 bin lirayı geçen 10 milyon 804 bin paket kaçak sigara yakaladı. Kaçak sigara  ile mücadelede Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız müthiş bir mesafe kaydetti. Fakat  gösteriyor ki, Türkiye hala sigara kaçakçılarının hedefinde. Sokakta satılan her  bir kaçak ürünün terör örgütlerine menfaat sağlamakta olduğunu bilmemiz gerekir.  Bu yasadışı gelirlerle kamu düzeni bozuluyor. Dürüst esnaf iş yapamaz hale geldi.  Vatandaşımızın güven içinde, gönül rahatlığı ile alışveriş yapması için esnafın  dükkanlarına astığı Tütün Ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Belgesi çok  önemli. Kayıtdışılıkla mücadele için belge şart.  Kalıcı başarı için  vatandaşımızın da hem sağlığına hem de ülke huzuruna katkı sağlamak için destek  vermesi gerekli. Kaçak ihbarı için 136'yı çekinmeden arayın."

"
En Çok Okunan Haberler

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum

Borsada yeni rekor