Euribor soruşturması genişliyor

İngiliz otoriteler euribor soruşturmasını genişletiyorİngiliz otoriteler euribor skandalıyla ilgili soruşturmasını genişletiyor.

09.03.2015 Cuma 11:36

Güncelleme : 09.03.2015 Cuma 13:02

Soruşturma kapsamında Barclays ve Deutsche Bank'ta çalışan eski bankacıların konuyla ilgili ifadesi alınacak Yazdır Paylaş Email AAA 09 Mart 2015 Pazartesi, 11:44 İngiliz otoriteler euribor soruşturmasını genişletiyor

 
İngiliz otoriteler euribor skandalıyla ilgili soruşturmasını genişletiyor. Soruşturma kapsamında İngiliz hükümetinden destek alan Ciddi Dolandırıcılık Ofisi, Barclays ve Deutsche Bank'ta çalışan eski bankacıların konuyla ilgili ifadesinin alınacağını açıkladı. Büyük yatırım bankaların faiz manipülasyonundan daha fazla ceza alması gündemde.

Soruşturmanın diğer yatırım bankaları çalışanların da ifadesi alınarak genişlemesi bekleniyor. 2012'ye kadar uzanan soruşturma, bankalar arası borçlanma faizinin bazı bireysel yatırımcılar lehine manipüle edilmesini konu alıyor.


Soruşturmanın yen-libor ve dolar-libor oranlarının maniple edilmesi kısmında 13 finansal kuruluş cezaya çarptırılmıştı. Buna rağmen euribor ayağında ise ilerleme sınırlı kalmıştı. Soruşturmaların genişletilmesiyle birlikte bankaların gündeminde bu skandalın birkaç yıl daha kalmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz hafta Barclays bu sene olası cezalar için 750 milyon sterlin provizyon ayırdığını duyurmuştu. 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak