Euro, 2017`nin ilk yarısında G-10`u geride bırakabilir

Euro, 2017 yılının ilk yarısında dolar karşısında G-10 paraları arasında en iyi performansı gösteren para birimi olma yolunda.

25.05.2017 Cuma 10:10

Güncelleme : 26.05.2017 Cuma 07:03

Euro'ya ilişkin beklentiler, 2017'nin “risk yılı” olacağı ve euroyu olumsuz etkileyeceği yönündeydi. Şimdi ise 2017 euro için on yılın en iyi yılı olacak gibi görünüyor.

Euro/Dolar  paritesi bu hafta altı ayın zirvesine tırmandı ve yılın ilk yarısında G-10 paraları arasında en iyi performansı gösteren para birimi olma yolunda.

Hollanda ve Fransa seçimlerinde euro karşıtı olanların yenilgisi, beklentinin üzerinde açıklanan bölgesel ekonomik veriler ve Euro Bölgesi hisse senedi piyasalarına doğru giderek artan fon girişleri, yatırımcıların euronun görünümüne ilişkin güvenini artırıyor.

Bank of America Merrill Lynch g-10 Döviz stratejisi birim yöneticisi Athanasios Vamvakidis, “Euro işlemlerine daha fazla hedge fonlarının dahil olmasıyla fon girişlerinde olumlu bir ivme var.” dedi. BofAML, euroda yen karşısında uzun posiyonda bulunuyor.

Morgan Stanley'e göre yabancı yatırımcılar Euro Bölgesi exchange traded fonlarına (ETF) 7 milyar dolarlık hedge dışı giriş yaparken, hedge edilmiş girişler 0.9 milyar dolarla sınırlı kaldı.

Euro/Dolar paritesi, TSİ 10:09'da 1.1230 seviyesinden işlem gördü. Euro, 2017 yılında dolar karşısında yaklaşık yüzde 7.10 değer kazandı.

"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?