`Euro Bölgesi dünya için umut ışığı olabilir`

Uluslararası Para Fonu Başkanı Lagarde, "Daha birleşik bir Euro Bölgesi, bölgenin refahı için bir pusula ve dünya için bir umut ışığı olabilir" dedi.

26.03.2018 Cuma 11:41

Güncelleme : 26.03.2018 Cuma 16:22

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, daha birleşik bir Euro Bölgesi'nin bölgenin refahı için bir pusula ve dünya için bir umut ışığı olabileceğini söyledi. 
 
Lagarde, Berlin'de düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Daha birleşik bir Euro Bölgesi, global ekonomik istikrar için bir kaynak ve uluslararası işbirliğinin hala sonuç verebileceğine dair bir kanıt olabilir. Euro Bölgesi sadece sakin sulara uygun bir ekonomik birlik olamaz" diye konuştu. 
 
Konuşmasında IMF tarafından hazırlanan yeni bir araştırma belgesine de değinen Lagarde, belgenin para politikasının sınırlandığı bir durumda Euro Bölgesi genelini etkileyen bir şokun analiz edildiğini belirtti. Lagarde, yapılan analizin bir merkezi mali kapasitenin, yaşanacak şokun üretim üzerine negatif etkilerini yüzde 50'den fazla azaltabileceğini ortaya konduğunu vurguladı. 
 
Euro Bölgesi'nin gelecekte yaşanacak bir krize karşı direncini artırmak için sermaye piyasaları ve bankacılık birliği alanında ilerlemesi gerektiğini ifade eden Lagarde, çok taraflılığının dünya genelinde zorlandığı bir dönemde pek çok kişinin Avrupa ülkelerinin işbirliğinin ekonomik güvenliğe dönüştürülebileceğini göstermelerini beklediğini de ifade etti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi