Euro Bölgesi`nde ekonomik faaliyet 18 ayın düşüğünde

Euro Bölgesi’nde mayıs ayı öncü bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi, 54,1 puanla son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.

23.05.2018 Cuma 12:14

Güncelleme : 23.05.2018 Cuma 15:40

Ekonomi araştırma kuruluşu IHS Markit Economics'in öncü verilerine  göre, Euro Bölgesi bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) nisanda 55,1 iken mayısta 54,1 puana indi. Son 18  ayın en düşük seviyesini gören endeks, 55,1 puanlık piyasa beklentisinin de  altında gerçekleşti.
 
Euro Bölgesi’nde mayıs ayı öncü imalat sanayi PMI ise nisan ayındaki  56,2 puandan 55,5 puana inerek son 15 ayın en düşük seviyesine ve öncü hizmet  sektörü PMI da 54,7 puandan 53,9 puana düşerek son 16 ayın en düşük seviyesine  geriledi.
 
Avrupa’nın en önemli ekonomisi Almanya'da ise mayıs ayı öncü bileşik  PMI 54,6 puandan 53,1 puana, hizmet sektörü PMI 53 puandan 52,1 puana ve imalat  sanayi PMI da 58,1’den 56,8 puana düştü
 
Piyasaların ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yakından takip ettiği  veriler, bölge ekonomisindeki genişlemenin yaklaşık bir bucuk yılın en zayıf  performansını gösterdiğine işaret etti.
 
Öncü PMI anketi verileri ayrıca mayıs ayında iş aktivitesinin ve yeni  sipariş büyümesinin yavaşladığını, işe alımların ve birikimlerin de benzer  şekilde daha yavaş artış oranları sergilediğini gösterdi.
 
  

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma