Euro Bölgesi`nde yüzde 0,2’lik büyüme beklentisi

Avrupa`nın önemli ekonomi ve istatistik kurumları, Euro Bölgesi’nde ekonomik büyümenin bu yıl düşük kalacağını belirterek, bölge ekonomisinin yılın birinci çeyreğinde yüzde 0,2, ikinci ve üçüncü çeyreğinde yüzde 0,3 büyüyeceği tahmininde bulundu.

02.04.2019 Cuma 14:02

Güncelleme : 03.04.2019 Cuma 10:32

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından İsviçre Ekonomik Enstitüsü (KOF) ve İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü (ISTAT) iş birliğiyle Euro  Bölgesi’nin ekonomik görünümüne ilişkin hazırlanan rapor yayımlandı.

Raporda, Euro Bölgesi ekonomisinde zayıflığın görünmeye başlandığı  belirtilerek, yılın birinci çeyreğinde yüzde 0,2, ikinci ve üçüncü çeyreğinde  yüzde 0,3 büyüme beklendiği kaydedildi.

"ARAŞTIRMACILAR SERT BREXİT’İ RİSK OLARAK GÖRÜYOR"

Enflasyon tahminlerine de yer verilen raporda, enflasyonun, 2019'un  ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,4, ve üçüncü çeyreğinde yüzde 1,2  beklenirken, 2019 genelinde ise enflasyonun yüzde 1,3 seviyesinde  gerçekleşmesinin beklendiği kaydedildi.

Ekonomik görünüme yönelik risklere de yer verilen raporda, “Ticaret ihtilaflarının artması, sert Brexit ve küresel ekonominin genel olarak  zayıflaması Avrupa Bölgesi için risk tahminlerimiz içinde yer alıyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

İş gücü piyasasının güçlü kaldığına işaret edilen raporda, geçen yılın  son çeyreğinde Euro Bölgesi’nde istihdamın yüzde 0,3 arttığına ve bölgede  işsizlik oranının da yüzde 7,8’e düşerek 2008’den sonraki en düşük seviyesine  gerilediğine ve çalışanların ücretlerinin önemli ölçüde yükseldiğine vurgu  yapıldı. Bu gelişmelerin, hanehalkından gelecek talepleri destekleyeceğine işaret  edildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma