`Euro Bölgesi`nin ekonomik görünümü durağan`

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s`ten yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’ndeki ülkelerde bu yıl için ekonomik görünümün, bölgede ekonomik büyümenin sağlıklı kalmaya devam edeceği ve toplam kamu borçlarının hafif şekilde gerilemesinden dolayı "durağan" olduğu bildirildi.

08.01.2019 Cuma 17:27

Güncelleme : 08.01.2019 Cuma 17:40

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Euro Bölgesi’nde istikrarlı 2019 görünümünün hala, sağlıklı büyüme ve politik risklere karşı biraz  kaldıraç azalımı ile yapısal sorunlar arasında denge sağlanmakta olduğu kaydedildi.

Geçen yıl Euro Bölgesi’ndeki ülkelerinin kredi notlarının pozitif  yönde olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, bugün itibarıyla söz konusu bölgede 15  ülkenin not görünümünün “durağan” , 4 ülke notunun “pozitif” olduğu vurgulanarak,  2007’den beri ilk defa hiçbir ülkenin “negatif” not görünümüne sahip olmadığının  altı çizildi.

Moody’s, küresel ticarette korumacılığın artmasının ve bölge  ülkelerinde siyasi bölünmeden dolayı ekonomik politikaların yönüne dair  endişelerin artmasının yatırımlara olumsuz etki yapacağı uyarısında bulunarak ABD’nin Avrupa menşeli otomobillere veya parçalarına ek gümrük vergisi  getirmesinin en fazla Almanya ve Slovakya’yı etkileyeceğine vurgu yaptı.

Brexit konusunda belirsizliğin halen devam ettiği belirtilen  açıklamada, anlaşmasız bir Brexit olması durumunda İrlanda, Belçika, Hollanda,  Güney Kıbrıs ve Malta’nın ticaret ve finansal bağlantılarından dolayı en fazla  etkilenecek ülkeler olacağı ifade edildi.

"DEĞİŞEN SİYASİ DENGELER REFORM UMUTLARINI BALTALIYOR"

Moody’s açıklamasında, Euro Bölgesi’ndeki ülkelerde bu yıl için  görünümün, bölgede ekonomik büyümenin sağlıklı kalmaya devam edeceği ve toplam  kamu borçlarının hafif şekilde gerilemesinden dolayı durağan olacağına yer  verilerek, bölge ülkelerinde değişen siyasi dengelerin, bölgenin ekonomik şoklara  karşı direnci artırmaya yönelik yapılacak reform umutlarını baltaladığına  değinildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Moody's Kıdemli Kredi Müdürü  Steffen Dyck, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin 2019'da yüzde 1,9 ile  yavaşlayacağını belirterek, bunun da kredi notunu desteklemek için yeterli  olduğunu kaydetti.

Dyck, "Ticari ihtilafların artması ve yavaşlayan bir küresel ekonomi,  bu yıl Euro Bölgesi için gördüğümüz olumlu makro ekonomik koşullara yönelik  olumsuz dış riskler arasında yer alıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak