Euro rekor yeniledi!

Döviz piyaslarında tırmanış sürüyor. Sabah saatlerinde 3.42 ile rekor kıran Euro/TL, bu rekoru da egale ederek 3.47`ye yükseldi.

24.08.2015 Cuma 09:27

Güncelleme : 24.08.2015 Cuma 18:03

UZMANPARA

Piyasalar haftaya hareketli başladı. Geçtiğimiz hafta TL karşısında 3 lirayı gören ve daha sonra 2.90'a gevşeyen dolar şu saatlerde 2.95 seviyesinden işlem görüyor.

Euro ise haftaya rekorla başladı. Euro/TL sabah saatlerinde 3.4282 seviyesine kadar tırmandıktan sonra geri çekilmişti. Ancak tekrar alevlenen Euro/TL 2.4792'ye kadar yükselerek bir kez daha rekor yeniledi.

Geçen hafta Perşembe günü 3 lirayı gören dolar/TL haftayı 2,92 seviyelerinde kapatmıştı. Euro/TL de geçen hafta 3,34 ile tairihi zirvesini gördükten sonra3,30 seviyesine kadar geri çekilmişti.

ALB Forex analisti ve UZMANPARA yazarı Rıdvan Baştürk, yurtiçi ve yurtdışı risklerle birlikte euro/TL paritesindeki yukarı yönlü trendin güçlü bir şekilde devam ettiğini söyledi.
 
Yurtiçinde yaşanan siyasi belirsizlik ve güvenlik endişelerinin TL’deki zayıflığı destekleyen etmenler olduğuna işaret eden Baştürk, sözelrine şöyle devam etti:

"Geçen hafta siyasi kanattan gelen açıklamalara bakıldığında yüksek ihtimalle Kasım ayında erken seçime gideceğiz ve bu da en az 2 ay seçim belirsizliğiyle devam edecek demek. Bu süreçte TL’deki zayıflık devam edecek gibi görünüyor. Diğer yandan neredeyse her gün yurtiçinde yaşanan terör eylemleri güvenlik endişelerini had safhaya çıkarmakta ve bu durum da yine TL’deki zayıflığı desteklemektedir.

Dışarıda ise Çin endişesi piyasaları etkisi altına almaya devam ediyor. Geçen hafta son 6 yılın en düşüğüne gelen imalat PMI verisinin ardından piyasalarda Fed faiz artırımını öteler beklentisi oluştu ve bu kapsamda parite 1,15 seviyelerine kadar yükseldi. Hem içerideki riskler hem de parite etkisiyle birlikte euro/TL gün içerisinde 3,42 seviyesinin üzerini test etti. Bu saydığımız riskler devam ettiği sürece paritedeki yukarı yönlü trendin devam etmesi olağan bir durumdur ve bu süreçte kurda yaşanabilecek geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir."

"
En Çok Okunan Haberler

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Borsa İstanbul`dan rekor üstüne rekor

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Goldman Sachs`tan ABD istihdamı tahmini

BMW, Çin`deki fabrikasına yatırım yapacak

Aramco, Çinli şirketle ortaklığı değerlendiriyor

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?