Euro yen karşısında güçlendi

Euro, Frankfurt`ta ECB yetkililerinin açıklamaları ardından yen karşısında 2013 yılından bu yana görülen en uzun yükseliş sürecini gerçekleştirdi

01.02.2016 Cuma 15:25

Güncelleme : 01.02.2016 Cuma 17:00

Euro, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin euroya çok fazla değer kaybettirecek bir teşvik beklentisine karşın uyarısının ardından, yen karşısında yükselişini sekizinci güne taşıyarak Aralık 2013'ten bu yana en uzun yükseliş sürecini gerçekleştirdi.

Avrupa parası, Frankfurt'taki yetkililerin geçtiğimiz Cuma negatif faiz sistemine geçtiğini açıklayan Japonya Merkez Bankası'na (BOJ) ayak uydurabilecek fazla bir kozunun kalmadığı yönünde güçlenen spekülasyon ile 16 önemli paranın 13'ü karşısında değer kazandı. Commerzbank AG'den Esther Reichelt'e göre yatırımcılar, Aralık ayı toplantısında hayal kırıklığına uğramaları nedeniyle, ECB'den çok daha fazlasını bekliyorlar.

Budapeşte'de ECB Yönetim Kurulu üyesi Ewald Nowotny, “yatırımcılar açıkça çok fazla şey beklediğini Aralık toplantısından öğrenmiş olmalı” dedi. AMB Başkanı Mario Draghi'nin, bugün ilerleyen saatlerde Strasbourg'da Avrupa Parlamento'sunda konuşma yapması bekleniyor.

Frankfurt'ta Commerzbank'tan Reichelt, “Aralık ayında hayal kırıklığına uğraması sonrası piyasalar, güvercin olmasına karşın AMB'den ne beklemesi gerektiği konusunda çok temkini davranıyor. Piyasa çok fazla fiyatlama yapmaktan korkuyor çünkü Aralık ayında bu durumdan olumsuz etkilendiler” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü