Euro yükselişini koruyor

Euro, Yunanistan’ın IMF’ye ödeme yapmamasından kaynaklanan çalkantının sınırlandırılacağı spekülasyonu ile 2014’ten bu yana ilk kez kaydettiği çeyrek dönemlik yükselişi koruyor.

01.07.2015 Cuma 09:14

Güncelleme : 01.07.2015 Cuma 10:32

Euro, Yunanistan’ın Uluslararası Para Fonu’na (IMF) ödeme yapmamasından kaynaklanan çalkantının sınırlandırılacağı spekülasyonu ile 2014’ten bu yana ilk kez kaydettiği çeyrek dönemlik yükselişi koruyor.

3 aydan kısa bir süre önce uzmanlar euronun Haziran ayını 1.06 dolar seviyesinde sonlandıracağını öngörüyorlardı. Şimdi ise euronun üçüncü çeyrek dönem sonunda 1.07 dolardan işlem göreceğini öngörüyorlar. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Avrupa İstikrar Mekanizması’ndan (ESM) ülkenin 2 yıllık finansal ihtiyaçlarını karşılayacak bir yardım talep etti. Dolar göstergesi, St. Louis Başkanı James Bullard’ın Yunanistan krizinden kaynaklanan bulaşıcılık riskinin düşük olduğunu söylemesinin ardından yükselişi 2. güne taşıyor.

Tokyo’daki Brown Brothers Harriman & Co. başkan yardımcısı Masashi Murata, “Yunanistan için ana senaryo belirsizliğin süreceği yönünde. Ancak euronun sağlam ve istikrarlı seyri trendi belirliyor.  ESM’nin varlığı ile bulaşıcılık riski düşük” dedi.

Euro dolar karşısında Salı günü yüzde 0.8 gerileyerek 1.1147 dolara gelmesinin ardından Tokyo saati ile 13:32’de 1.1135 dolardan işlem gördü. Euro geçtiğimiz ay yüzde 1.5, çeyrek dönemde yüzde 3.9 değerlendi. Euro yen karşısında 136.46 yenden yatay seyrediyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma