`Evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmeli `

TESK Genel Başkanı Palandöken "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı" Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" dedi.

20.08.2015 Cuma 10:11

Güncelleme : 20.08.2015 Cuma 11:18

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iç tüketimin artması için evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğini belirterek, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı.


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, düğün harcamalarının, mobilya, beyaz eşya, kuyumcu gibi 20 farklı sektörden binlerce esnaf ve sanatkar ile işletmeyi yakından ilgilendirdiğini belirtti.


Söz konusu harcamaların toplam 15 milyar liralık sektör grubunun canlanması anlamı taşıdığına dikkati çeken Palandöken, bu durumun gerek ilgili sektörlerde faaliyet gösteren sanayicilere gerekse esnaf ve sanatkara büyük katkı sağlayacağını vurguladı.


Türkiye'nin ekonomik büyümesi için iç tüketimin önemli olduğuna, bunun için de evlilik harcamalarının canlandırılması gerektiğine işaret eden Palandöken, "Geçen yıl verilen evlilik kredisi piyasaları oldukça canlandırmış ve gençlerin yuva kurması sağlanmıştı. Onun için evlilik kredisi yeniden aktif hale getirilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.


Geçmiş yıllarda 25 yaşın altındaki çiftlere faizsiz evlilik kredisi verilmesinin iç piyasaya olumlu etkiler yaptığının altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:


Aynı şekilde durgun piyasaların canlanması için acilen 25 yaş ve üzerindeki gençlere 15 bin lira evlilik kredisi verilmeli. Üniversite mezunları için ise yaş sınırı 26 olmalı. Kredinin geri ödemesi 2 sene sonra başlamalı. En önemlisi genç çiftlerin ekonomik durumuna göre taksitlerin ayarlanması krediyi cazip hale getirecektir."

 

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?