`Faiz artırımında Temmuz-Eylül taraftarıyım`

Atlanta Fed Başkanı Lockhart, merkez bankasının ilk faiz artırımı tarihini önümüzdeki iki toplantının ötesine itmesi taraftarı olduğunu söyledi.

07.04.2015 Cuma 08:48

Güncelleme : 07.04.2015 Cuma 08:52

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, son dönemde gelen zayıf verilerin devamlılık göstermeyeceğini ancak merkez bankasının ilk faiz artırımı tarihini önümüzdeki iki toplantının ötesine itmesi taraftarı olduğunu söyledi.


Bu yıl para politikası üzerinde oy hakkı bulunan Lockhart Pazartesi günü verdiği bir röportajda, “Haziran ayına karşı olarak Temmuz veya Eylül tarihlerine daha eğilimli olabilirim. Daha çok verimiz olacak ve ekonomiye ortaya koyduğum tezi kanıtlaması için biraz daha zaman vereceğiz. İlk çeyrek tıpkı bir yıl önceki gibi anormal geçti” dedi.


Lockhart, son dönemde zayıf gelen ekonomik verilerin görünümlerini değiştirmeyeceğini söyleyen New York Fed Başkanı William C. Dudley ve Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker ile paralel değerlendirmeler yaptı. Dudley Pazartesi günü erken saatte yaptığı yorumlarda, Fed’in sıkılaştırmaya başlaması ile birlikte faiz artırımlarında izlenecek yolun “sığ” olmasının yüksek ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.


İstihdam ve fiyat verilerinde gelişme sürecinin devam edeceğini belirten Lockhart, yüzde 2.5 ile 3 arasından ılımlı bir büyüme beklediğini ifade etti. Lockhart, “İkinci çeyrekte toparlanma göreceğimizi düşünüyorum” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak