`Faiz artışını hızlandırmak için bir neden yok`

ABD Atlanta Merkez Bankası CEO`su Raphael Bostic pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisi iyi durumda olduğu sürece, "faiz artışını hızlandırmak için bir neden olmadığını" söyledi.

25.02.2019 Cuma 15:35

Güncelleme : 26.02.2019 Cuma 10:21

Wall Street Journal'a konuşan ABD Atlanta Merkez Bankası CEO'su Raphael Bostic, 2019 ve 2020 yıllarında birer kez olmak üzere faiz artırımı yapılmasından yana olduğunu belirtti ve "Piyasayı canlandırıcı bir pozisyonda olmamayı tercih ederim. 10 yıllık bir büyüme dönemindeyiz ve ekonomi güçlü görünüyor. Benim görüşüme göre, ekonomiyi içinde bulunduğu olumlu durum devam ettiği sürece etkilememeliyiz" dedi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Randall Quarles de 4 trilyon dolar büyüklüğündeki Fed bilançosunun daraltılması operasyonunun bu yıl sona erdirilmesi konusunda dikkatli davranılması gerektiği uyarısında bulundu ve "Rezerv talebinin seviyesi konusunda çok fazla belirsizlik olduğu ortamda biraz ihtiyat gerekli" dedi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker da New York'ta yaptığı konuşmada, Fed'in daha büyük bir bilançoya sahip olmaya ihtiyaç duymasının bir nedeni olarak bankaların Fed'de tuttukları büyük rezerv havuzuna çok fazla bel bağlamalarını gösterdi.

Bankaların ne kadara ihtiyaç duyduklarının kesin olarak bilinmediği ortamda Fed'in rezervlerin seviyesini korumak için yavaş hareket etmesi gerektiğini belirten Harker, "Varlık azaltımını bu yıl sona erdirerek rezervlerinde düşüşü önemli oranda yavaşlatabiliriz. Rezervlerin çok yavaş hızla azalması, diğer Fed yükümlülüklerindeki büyüme trendini yansıtır" diye konuştu.

Buna karşılık, St. Louis Fed Başkanı Bullard ise faiz oranlarının sıfırın oldukça üzerinde olduğu ortamda Fed bilançosunun daraltılmasının makro ekonomi üzerinde "küçük" bir etkisi olacağı uyarısı yaptı.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı