Faiz indirimi ikinci el araç piyasasını canlandıracak

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank`ın Türkiye`de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına indirmesi, sektörde hareketlilik beklentisi oluşturdu.

26.09.2019 Cuma 11:45

Güncelleme : 27.09.2019 Cuma 09:15

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, AA  muhabirine sıfır otomobiller için düşürülen faiz oranlarının Türkiye'deki üretimi destekleyeceğini söyledi.

Faiz indirim kararının 1 Ekim-31 Aralık döneminde uygulanacağını anımsatan Erkoç, şöyle konuştu:

"Faiz indirim kararı sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Bu karar ikinci el araç piyasasını canlandıracak. İkinci el araç alım satımı yapan esnaf arkadaşlarımız şu an sattıklarının yerine araç koyamıyorlar. Yani satacak araç bulamıyorlar. Sıfır araç satılırsa ikinci el piyasasında da araç bollaşır. Araç satışının artmasıyla piyasaya canlılık gelir."

Sıfır araç satan bayilerin işlerinin geçen yıla göre düşük olması nedeniyle çeşitli kampanyalar düzenlendiğini vurgulayan Erkoç, Türkiye'de üretimi yapılan araçlarda hurda indirimine gidilmesini de her zaman desteklediklerini dile getirdi.

Erkoç, araç fiyatlarının düşmesi için Türkiye'de üretimi yapılan araçlarda hurda indiriminin daha çok olması gerektiğini belirterek, "Yurt dışına döviz çıkışı olmaması için ÖTV indirimlerinin de bu araçlarda yapılması gerekiyor." dedi.

SIFIR ARAÇ SATIŞINDA TOPARLANMA BEKLENTİSİ

Türkiye'de bu tür kampanyaların etkisiyle sıfır araç satışlarının yıl sonuna doğru toparlanmasını beklediklerine işaret eden Erkoç, sektör olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Erkoç, MASFED'in Türkiye'de yaklaşık 70 bin kişilik bir kitleyi temsil ettiği bilgisini vererek, piyasayı etkileyen kararlar alınırken kendilerinin görüşlerine başvurulmasının piyasa açısından olumlu olacağını da sözlerine  ekledi.
"
En Çok Okunan Haberler

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum