Fatih Birol resmen EIA İcra Direktörü oldu

Türk ekonomist Fatih Birol, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü görevine başladı.

01.09.2015 Cuma 15:18

Güncelleme : 01.09.2015 Cuma 16:11

İcra Direktörlüğü görevine getirilen Fatih Birol ile birlikte küresel enerji otoritesi olan Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) yeni bir döneme gireceği belirtildi. Uluslararası Enerji Ajansı'nca yapılan açıklamada, Birol'un 29 üye ülkenin tamamının desteği ile IEA'ya seçilen ilk icra direktörü olduğu hatırlatılarak, "Birol'un göreve gelmesiyle küresel enerji otoritesi olan IEA'da yeni bir döneme girildi.

Kurumda 20 yıldır çalışan Fatih Birol, bilgi birikimi sayesinde işin güçlü yanlarını bilerek ve küresel enerji sektöründeki muhtemel zorluklara yönelik nasıl bir bakış açısı geliştirilmesi gerektiğini farkında olarak işe başlıyor" denildi. Açıklamada, sözlerine yer verilen Birol, "IEA'nın başına geçmek büyük bir ayrıcalık ve 29 üye ülkenin bana güveninden dolayı onur duydum" değerlendirmesinde bulundu. IEA'da 1995 yılından bu yana çalışan Birol, son dokuz yıldır ajansta başekonomist görevini yürütüyordu.

Küresel enerji piyasalarına yönelik analiz ve öngörüleriyle enerji alanında en güvenilir ve yol gösterici kaynak olarak kabul edilen Dünya Enerji Görünümü'nün hazırlanmasından sorumlu olan Birol, bu çalışmalarıyla birçok ülkeden ödül ve nişan aldı. Ankara'da 1958 yılında doğan Birol, İstanbul Teknik Üniversitesini bitirdikten sonra Viyana'da master ve doktora yaptı. Birol, IEA'ya katılmadan önce Viyana'da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünde (OPEC) çalışıyordu. Birol, icra direktörlüğü görevini Maria van der Hoeven'dan devraldı.
"
En Çok Okunan Haberler

JP Morgan gelir beklentisini yükseltti

`Bu yaz bir faiz indirimi mümkün`

Net UYP açığı belli oldu

Morgan Stanley, S&P 500 beklentisini değiştirdi

Çin bazı ABD`li firmaların faaliyetini yasakladı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı

Rusya`dan 2 Alman bankasıyla ilgili karar

Çin faiz oranlarını değiştirmedi

Londra yabancı yatırım çekmede Avrupa`nın lideri

Japonya`da devlet tahvili getirisi yükseldi

Çin`in konut sektörü önlemi yeterli bulunmadı

Japonya`da market satışları 5 aydır artıyor

İngiltere`de konut fiyatları rekor seviyede

Borsada yatırımcı sayısında artış devam etti

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

Konut satışları azaldı