Fed başkanlarından `sabır` mesajı

Fed bölgesel başkanları faiz artışları konusunda sabırlı olunması mesajı verdi.

13.07.2016 Cuma 09:15

Güncelleme : 13.07.2016 Cuma 11:30

Fed bölgesel başkanları James Bullard, Loretta Mester ve Neel Kashkari, dün yaptıkları konuşmalarla piyasalara faiz artışı konusunda mesajlar verirken, öne çıkan ortak mesaj artışlar konusunda sabırlı olunması yönünde oldu.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, "Faizleri agresif bir şekilde artırmaya geçmeden önce, ekonominin iyileşmeye devam etmesine izin vermek konusunda sabırlı olabileceğimizi düşünüyoruz. Faizleri yeniden artıracağımız zamana kadar yavaş hareket etmeliyiz. Enflasyon düşük geldiği için faizleri artırma konusunda büyük bir acelecilik yok" dedi. Reuters'in haberine göre Kashkari bununla beraber ABD ekonomisinin önümüzdeki dönemde ılımlı bir büyüme gerçekleştirmesini beklediğini ve bir resesyon öngörmediğini söyleyerek, Fed'in para politikasında ilave genişlemeye gitmeyeceği sinyallerini verdi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da Kashkari'ye benzer mesajlar verdi. Bullard, Haziran ayına ait güçlü istihdam verilerine rağmen Fed'in faizleri artırmak için acele etmemesi gerektiğini söylerken, bu yıl tek bir faiz artışı beklediği görüşünü yineledi.

Bullard ayrıca geçtiğimiz ayın 287,000'lik tarım dışı istihdam artışına işaret ederek, "Büyük ihtimalle bundan böyle artık aylık 200,000 kişilik istihdam sağlanamayacaktır. İstihdam büyümesinde yavaşlamanın devam etmesini bekliyorum ki iş döngüsünün bu safhasında bunu normal karşılamak lazım" dedi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ise kademeli olarak faiz artışlarının gerçekleşmesini beklediğini fakat bunun zamanlamasının belli olmadığını söyledi.

Mester, faiz artışlarının Fed'in her toplantısında masada olacağını fakat bu kararın alınmasının ekonominin göstereceği performansa bağlı olacağını belirtti.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Altın yatırımcılarının gözü Fed faiz kararında

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?