Fed `Bej Kitap` raporu yayınladı

Bej Kitap`ta, ekonomik faaliyetlerin haziran ayında ülkenin bütün bölgelerinde ılımlı veya sınırlı düzeyde arttığı bildirildi - Artan istihdamla sıkılaşan iş gücü piyasasında arz eksikliği yaşandığına vurgu yapılan raporda, "Birçok endüstriden firmalar, kalifiye eleman kıtlığı yaşadıklarını ve bunun işe alımları sınırladığını rapor etti" ifadesine yer verildi

13.07.2017 Cuma 09:09

Güncelleme : 13.07.2017 Cuma 11:55

ABD Merkez Bankasından (Fed), ekonomik faaliyetlerin  haziran ayında ülkenin tüm bölgelerinde arttığı bildirildi. 

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Temmuz  2017 sayısını yayımladı.

Bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan rapora göre,  ekonomik faaliyetler haziranda ülke genelinde ılımlı veya sınırlı düzeyde arttı.

Raporun hazırlanması için iş yerleriyle gerçekleştirilen anketin  sonuçları, şirketlerin kısa vadeli beklentilerinin de olumlu olduğuna işaret  etti.

TÜKETİCİ HARCAMALARI YÜKSELDİ

Ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarının ülkenin  birçok bölgesinde arttığına dikkat çekilen raporda, buna ilaveten sanayi ve  enerji faaliyetlerinin de güçlenmeye devam ettiği vurgulandı.

İŞ GÜCÜ PİYASALARINDA ARZ EKSİKLİĞİ YAŞANIYOR

Bej Kitap, ayrıca istihdamın, haziran ayında, Atlanta ve St. Louis  Fed’in görev bölgeleri dışında arttığını ortaya koydu. 

Artan istihdamla sıkılaşan iş gücü piyasasında arz eksikliği  yaşandığına vurgu yapılan raporda, "Birçok endüstriden firmalar, kalifiye eleman  kıtlığı yaşadıklarını ve bunun işe alımları sınırladığını rapor etti" ifadesine  yer verildi.

Ücret artışlarının birçok bölgede ılımlı düzeyde arttığı kaydedilen  raporda, fiyatların ise daha sınırlı yükselme eğiliminde olduğu belirtildi.

Bej Kitap'ta yer alan analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen  Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor.

Analistler, raporda pozitif bir dilin kullanılmasının Fed’in kademeli  faiz artırımları ve bilanço küçültmeye yönelik planlarına sadık kalma olasılığını  güçlendirdiğini belirtiyor. Fed, haziran ayında yayınlanan ekonomik  projeksiyonlara göre, bu yıl bitmeden 25 baz puanlık bir faiz artışı daha yapmayı  ve bilançosunu küçültmeye başlamayı planlıyor.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı