Fed `Bej Kitap` raporunu yayınladı

ABD Merkez Bankası Bej Kitap raporunda, ABD ekonomisinin ılımlı şekilde büyüdüğü, istihdam piyasasının da hala sıkı olduğu belirtildi.

28.11.2019 Cuma 07:28

Güncelleme : 28.11.2019 Cuma 16:57

ABD Merkez Bankası (Fed) dün yayınladığı Bej Kitap raporunda, ABD ekonomisinin Ekim'den Kasım ortasına kadarki dönemde ılımlı şekilde büyüdüğünü, büyüme için görünümün genele olarak pozitif olduğunu ve ülke genelinde istihdam piyasasının sıkı olmaya devam ettiğini bildirdi.

"Bazı katılımcıların büyümenin cari hızının gelecek yıl da devam etmesini bekledikleri ortamda, görünüm genel olarak pozitif olmaya devam etti" değerlendirilmesinin yapıldığı Bej Kitap'ta, birçok Fed bölgesinin profesyonel ve teknik hizmetlerde, özellikle sağlık alanında "göreceli olarak güçlü istihdam artışları" rapor ettikleri ifade edildi. Sadece bir Fed bölgesi işten çıkarmalar olduğunu bildirdi.

İstihdamda artış devam etse de, ülke genelinde işgücü piyasasının sıkı olmaya devam etmesinin işverenlerin ihtiyaç duydukları işçileri bulmalarını zorlaştırdığını belirten Fed, yapılan görüşmelere katılan bazı işverenlerin boş pozisyonları dolduramamalarının büyümelerini sınırladığını ifade ettiklerine de raporda yer verdi.

Bej Kitap'ta Fed bölgelerinin çoğu tüketici harcamalarında istikrarlı-ılımlı büyüme rapor ederken, birkaç bölge araç satışları ve turizmde artışlar bildirdiler.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?