`Fed benim için en büyük tehdit`

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Merkez Bankası`nın (Fed) çok hızlı faiz artırdığını belirterek, `Fed benim için en büyük tehdit.` dedi.

17.10.2018 Cuma 09:02

Güncelleme : 17.10.2018 Cuma 13:56

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikalı televizyon kanalı Fox Business'a verdiği mülakatta,  Fed'e yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Bankanın bağımsız olmasından dolayı para politikasını Fed Başkanı  Jerome Powell ile görüşmediğini belirten Trump, "Fed faizleri çok hızlı artıyor.  Bağımsız olduğu için onunla (Fed Başkanı Powell) konuşmuyoruz ama yaptıklarından  memnun değilim, çünkü çok hızlı." ifadelerini kullandı.

Trump, son enflasyon rakamlarının düşük geldiğini ve Fed'in faiz  artırımlarına devam etmesinin yanlış olacağını belirterek, "Fed benim için en  büyük tehdit." değerlendirmesini yaptı.

Bu görüşler, ABD Başkanı Trump'ın göreve gelmesinden bu yana 6 kez  faiz artıran Fed'e yönelik ilk eleştirileri değildi. Trump, geçen hafta "Fed'in  yanlış yaptığını düşünüyorum. Piyasalar çok sıkı. Fed kafayı yedi." ifadesini  kullanmıştı.

Güçlü doların Amerikan şirketlerinin işini zorlaştırdığını savunan  Trump, Fed Başkanı Powell'ı kovmayı düşünüp düşünmediği sorusuna "Hayır. Onu  kovmayacağım. Sadece hayal kırıklığı yaşıyorum." yanıtını vermişti.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma