`Fed bu hafta faiz artırımı olasılığını düşürebilir`

Citigroup`a göre, Fed bu hafta, açıklamalar ve FOMC tutanaklarını kullanarak Aralık ayında faiz artırımı olasılığını düşürebilir.

17.11.2015 Cuma 08:57

Güncelleme : 17.11.2015 Cuma 10:22

Citigroup'a göre, Fed bu hafta, açıklamalar ve FOMC tutanaklarını kullanarak Aralık ayında faiz artırımı olasılığını düşürebilir.

Bloomberg'de yer alan habere göre,  Citigroup'un G-10 döviz strateji küresel başkanı Steven Englander, müşteriler için hazırladığı notta, Fed'in ilave ekonomik, finansal ve teröre ilişkin riskler dikkate alındığında, bu hafta yetkililerin yapacağı konuşmları veya yarım açıklanacak olan FOMC toplantı tutanaklarını, Aralık toplantısında faiz artırımına gidileceğine ilişkin olasılığı yüzde 85-90'dan yüzde 70-80'e düşürmek için kullanabileceğini kaydetti.

Notta, piyasanın şahin eğiliminde olduğu ve buna göre pozisyon aldığı, bu nedenle, ya tutanaklardan ya da yetkililerin yorumlarından gelebilecek güvecin tonlu sürprizin bir risk oluşturabileceği kaydedildi.

Englander, FOMC'un Aralık ayında faiz artırımını işaret etmeye devam edeceğini, ancak faiz artırımı sonrası artırım hızının yavaş olacağını belirtebileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, şahin tonlu bir sürprizin ise yükselen çekirdek TÜFE enflasyonu üzerinde durulması ve Fed'in güçlü dolar ve enerji şoklarına bakmakta olduğunun işaret edilmesi ya da Mart ayındaki toplantıda faiz artırımının canlı bir olasılık olduğunun işaret edilmesi olabilir.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı