`Fed para politikası `bekle ve gör` için iyi bir noktada`

ABD Merkez Bankası Kansas City Başkanı Esther George, ABD ekonomisinin "kayda değer" risklerle karşı karşıya olduğunu ve Fed`in para politikasının, "bekle ve gör yaklaşımı" için iyi bir noktada olduğunu vurguladı.

28.03.2019 Cuma 10:30

Güncelleme : 28.03.2019 Cuma 11:32

New York Üniversitesi'nde, "Para Piyasacılar"a konuşan ABD Merkez Bankası Kansas City Başkanı Esther George, "Orta vadede, en büyük riskin yurt  dışındaki, özellikle Çin, Euro Bölgesi ve Birleşik Krallık'taki yavaş büyümeden geldiğini görüyorum" dedi.

"Ekonomik Görünüm, Para Politikası ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Enflasyon Hedefi" konulu konuşmasında, ABD ekonomisinin temel göstergelerinin ise hala güçlü görünmeyi sürdürdüğünün altını çizen George, Şubat ayındaki zayıf performansın ardından istihdamda büyümenin toparlanmasını büyük olasılık olduğunu vurguladı.

ABD hükümetinin ekonominin birçok kesimine dönük teşviklerinin etkilerinin azalmakta olması gibi yurt içi faktörlerin de Fed politika yapıcıların 2019 için büyüme tahminlerinin yüzde 2.1'e çekmelerinde etkili olduğuna dikkat çeken George, "Benim de büyüme için beklentim, ılımlı istihdam artışı ve düşük enflasyon ile birlikte büyümenin yavaşlama eğilimine doğru yavaşlayacağı yönünde" diye konuştu.

George, yapılan son iki faiz artırımının yanlış hesap olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Hayır, Eylül ayında bir hata yaptığımızı düşünmüyorum" yanıtını verdi.
 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma