Fed tutanakları yayımlandı

ABD Merkez Bankası`nın son toplantısına ait tutanaklar, faiz oranlarında değişikliğe gidilmeyeceğinin sinyalini verdi.

20.02.2020 Cuma 09:20

Güncelleme : 20.02.2020 Cuma 14:57

ABD Merkez Bankasının (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 28-29 Ocak'ta düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Dünyanın en etkili merkez bankası kabul edilen Fed'in politika faizini  yüzde 1,50-1,75 aralığında sabit tuttuğu toplantının tutanaklarında, Fed  yetkililerinin para politikasındaki mevcut duruşun, ekonomik büyüme, güçlü iş  gücü piyasası ve yüzde 2 enflasyon hedefini desteklemek için uygun olduğu  görüşünde oldukları aktarıldı.

Tutanaklarda, "Toplantıdaki para politikası görüşü doğrultusunda  yetkililer, devam eden ekonomik faaliyeti, güçlü iş gücü piyasası koşullarını ve  komitenin simetrik yüzde 2 enflasyon hedefine dönülmesini desteklemek amacıyla,  yüzde 1,5-1,75 olan federal fonlara yönelik hedef aralığı sürdürmenin uygun  olacağına karar verdi." değerlendirmeleri kullanıldı.

Mevcut politika duruşunun bir süre daha uygun olmaya devam edeceğinin  belirtildiği tutanaklarda, ekonomide gelen verilerin ekonomik görünümle büyük  ölçüde uyumlu olduğuna işaret edildi.

KORONAVİRÜS TEHDİDİ TUTANAKLARA DA YANSIDI

Tutanaklarda, ABD'deki ekonomik büyümenin ılımlı bir hızda devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Küresel büyümede de istikrara ilişkin bazı bulgular olduğunun  belirtildiği tutanaklarda, "Buna rağmen, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla  görünüme ilişkin belirsizlikler devam etmiştir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin bir takım aşağı yönlü risklerin  belirgin kalmaya devam etmesine rağmen, ekonomik faaliyetlere yönelik risk  dağılımını bir önceki toplantıya göre daha olumlu gördükleri bildirildi.

Ortadoğu ile bağlantılı jeopolitik risklerin devam ettiğine dikkati  çekilen tutanaklarda, "Koronavirüs tehdidi, insanların yanı sıra, küresel büyüme  görünümüne yönelik de yetkililerin yakından takip edilmesi konusunda anlaştığı  yeni bir risk olarak ortaya çıktı." ifadelerine yer verildi.
"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü