Fed yetkililerinden faiz açıklamaları

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD Merkez Bankası`nın faiz hakkında nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

13.01.2017 Cuma 09:39

Güncelleme : 13.01.2017 Cuma 15:42

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, bu yıl  ekonominin yolunda ilerlemeye devam etmesi halinde 3 faiz artışının uygun  olacağını bildirdi. Harker, Pennsylvania eyaletinin Malvern kentinde katıldığı etkinlikte,  ABD ekonomisinin, 2017'ye güçlü bir başlangıç yaptığını ifade etti.

Ülke ekonomisinin yolunda ilerlemesi halinde bu yıl 3 faiz artışının  uygun olacağını belirten Harker, bu öngörüsünün, yeni yönetimin mali  politikalarının etkisini içermediği kaydetti. 

Philadelphia Fed başkanlığına Temmuz 2015’te atanan Harker, bu yıl ilk  kez Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy kullanma hakkına sahip  olacak. 

'TEK FAİZ ARTIŞI UYGUN OLUR'

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da CNBC’ye yaptığı açıklamada,  faiz oranlarının uzun bir süre düşük kalması gerektiğini söyledi. Fed’in sabırlı davranmaya devam edeceğini düşündüğünü ifade eden  Bullard, 2017 boyunca sadece bir kez faiz artırılmasının uygun olacağını  kaydetti.

Bullard, ülkede 20 Ocak’ta iş başı yapacak Donald Trump yönetiminin  mali politikalarının etkisinin de 2018-2019'da ortaya çıkmaya başlayacağını  belirtti.

YELLEN, PARA POLİTİKASINA DEĞİNMEDİ

Fed Başkanı Janet Yellen ise yaptığı konuşmada iki meslektaşının  aksine, para politikasına ilişkin yorumda bulunmadı.

Washington’da düzenlenen bir konferansta ülkenin farklı bölgelerinden  gelen eğitimcilerle buluşan Yellen, öğretmenlerin öğrencilere ekonomi bilimini  nasıl sevdirebileceği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Yellen, ABD ekonomisinin kısa vadeli görünümünün iyi olduğunu ve  ufukta herhangi bir zorluğun görünmediğini belirtti. Buna karşın büyüyen gelir  dağılımı eşitsizliği ve düşük verimliliğin ekonominin uzun vadeli sorunları  arasında yer aldığına işaret eden Yellen, "Gelir dağılımı eşitsizliği beni çok  endişelendiriyor." dedi.

 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?