Fed`den 30 bankaya onay, 2 bankaya red

ABD Merkez Bankası, 33 büyük bankadan 30’unun sermaye planını onayladı, Alman Deutsche Bank ve İspanyol Santander Holdings`in sermaye planlarını reddetti. Morgan Stanley’e ise şartlı kabul verildi.

30.06.2016 Cuma 08:39

Güncelleme : 30.06.2016 Cuma 15:06

ABD Merkez Bankası (Fed), ülkede faaliyet gösteren  33 büyük bankadan 30’unun sermaye planını onayladı. Alman Deutsche Bank ve  İspanyol Santander Holdings'in sermaye planları reddedilirken, Morgan Stanley’e  şartlı kabul verildi.

Fed’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kapsamlı Sermaye Analizi ve  Değerlendirmesi (CCAR) çerçevesinde 33 bankadan 30’unun sermaye planları gereken  kriterleri sağladı.

Açıklamada, altıncı yılını dolduran CCAR'nin bankaların güçlü sermaye  yapısına sahip olması, kriz dönemlerinde bile kredi yükümlülüklerini rahatlıkla  yerine getirebilmesi ve finansal istikrar açısından önemi vurgulandı.

Fed'in sermaye planlarını onaylamasıyla, Bank of America, Citigroup,  American Express, JP Morgan Chase, Goldman Sachs ve HSBC’nin de bulunduğu 30  bankanın hisse senedi geri alımlarına ve kar payı yükseltmelerine izin çıkmış  oldu.
 
Açıklamanın ardından adı geçen bankaların bir çoğu önümüzdeki dönemde  hisse senedi geri alımları yapacağını kamuoyuna duyurdu.

MORGAN STANLEY'E ŞARTLI KABUL

Fed, diğer taraftan, sermaye planını şartlı olarak kabul ettiği Morgan  Stanley’e planını spesifik bazı zayıflıkları giderip yeniden ibraz etmesi için  2016 sonuna kadar süre verdi.

Alman Deutsche Bank ve İspanyol Santander’in ABD’deki iştiraklerine  ait sermaye planlarının ise “niteliksel” gerekçelerle reddedildiği bildirildi.

Fed'in engeline takılan iki bankaya yönelik değerlendirmelerde, risk  ölçüm yöntemlerinde, stres testi sürecinde, risk yönetimi yapısında ve veri  altyapısında eksiklikler olduğuna işaret edildi.

DEUTSCHE BANK’A AYNI GÜNDE İKİ KÖTÜ HABER

Bu arada, Deutsche Bank’a ikinci kötü haber ABD Finans Sektörü Düzenleme Otoritesi’nden (FINRA) geldi.

Kuruluştan yapılan açıklamayla, Deutsche Bank’a işlemlerine ilişkin verileri zamanında ve doğru olarak bildirmediği gerekçesiyle 6 milyon dolar ceza  kesildiği duyuruldu.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı