Fed`den ABD`nin en büyük bankalarına `yeşil ışık`

ABD Merkez Bankası, değerlendirmeye tabi tuttuğu en büyük 34 Amerikan bankasının sermaye planlarını kabul etti. JP Morgan Chase, Bank of America ve Citigroup gibi finans devlerinin aralarında olduğu kuruluşlar bu kararla ekstra sermayelerini hisse geri alımı ve temettü dağıtımı için kullanma imkanı kazandı.

29.06.2017 Cuma 07:22

Güncelleme : 29.06.2017 Cuma 14:01

ABD Merkez Bankası (Fed), ülkenin en büyük  bankalarının sermaye planlarını onaylayarak, ekstra sermayeleriyle hisse geri  alımı ve temettü dağıtımı yapmalarına "yeşil ışık" yaktı.

Fed, finans kuruluşlarının sağlamlığını ölçmek amacıyla 2010'dan bu  yana her yıl yaptığı Kapsamlı Sermaye Analizleri ve Değerlendirmesinin (CCAR)  ikinci aşamasına ilişkin sonuçları açıkladı.

Buna göre, değerlendirmeye tabi tutulan 34 Amerikan bankasının  hepsinin sermaye planları kabul edildi. JP Morgan Chase, Bank of America,  Citigroup, Goldman Sachs, HSBC ve Morgan Stanley gibi finans devlerinin  aralarında bulunduğu bu kuruluşlar, Fed'in sermaye planlarına itiraz etmemesi  sayesinde ekstra sermayelerini hisse geri alımı ve temettü dağıtımı için kullanma  imkanı kazandı.

Öte yandan, Fed'in sermaye planını kabul etmesine rağmen planlama  sürecindeki zayıflıkları yıl sonuna kadar gidermesi istenen tek banka Virginia  merkezli Capital One oldu. Ülkenin en büyük 9'uncu bankası niteliğindeki Capital  One'ın sermaye planını güçlendirerek bu yıl sona ermeden yeniden sunması  gerektiği bildirildi.

Amerikan bankalarının hisse senetleri, Fed'in "yeşil ışık" olarak  değerlendirilen açıklamasının ardından değer kazandı. JP Morgan Chase ve Bank of  America yüzde 4'ü aşan artışlarla hisselerdeki kazançlara öncülük etti.

"
En Çok Okunan Haberler

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?