Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), ağustosta bir önceki aya kıyasla 5,2 puan artarak 171,6 seviyesine yükseldi.

24.08.2017 Cuma 15:41

Güncelleme : 24.08.2017 Cuma 16:22

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ağustos ayına  ilişkin Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi açıklandı.

Buna göre, FHGE, ağustosta bir önceki aya kıyasla 5,2 puan artışla  171,6'ya yükseldi. Endeks temmuzda 166,4 düzeyindeydi.

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri  incelendiğinde, son 3 aydaki iş durumu ve gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talep  beklentisi FHGE'yi artış, son 3 aydaki hizmetlere olan talep FHGE'yi  azalış yönünde etkiledi.

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre,  son 3 ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler bir önceki aya  kıyasla güçlendi. Hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler  ise zayıfladı. Gelecek 3 aydaki hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü  beklentiler güçlenerek devam etti.

Son 3 aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelere göre, bir önceki ayda  artış bildirenler lehine olan seyir zayıfladı. Gelecek 3 aydaki istihdama ilişkin  artış yönlü beklentiler ise güçlenerek sürdü.

2017 yılı ağustos ayında, NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans  ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla  değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik  fonları hariç)" ile "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal  güvenlik hizmetleri hariç)" sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 5,2 ve  7,6 puanlık artış gözledi. "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için  Yardımcı Faaliyetler" sektöründe 13,1 puanlık azalış oldu.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü