Finansal hizmetler güven endeksi azaldı

2016 yılı Temmuz ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak 172,6 seviyesinde gerçekleşti.

22.07.2016 Cuma 14:37

Güncelleme : 23.07.2016 Cuma 15:03

2016 yılı Temmuz ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi(FHGE), bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak 172,6 seviyesinde gerçekleşti.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu FHGE’yi artış yönünde etkilerken, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi azalış yönünde etkiledi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

"İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlenerek devam ettiği görülmektedir. Son üç ayda hizmetlere olan talepteki artış yönlü değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talebe ilişkin artış yönlü beklentilerin ise zayıfladığı gözlenmektedir.

Son üç aydaki istihdama ilişkin değerlendirmelere göre, bir önceki ayda artış bildirenler lehine olan seyrin azalış bildirenler lehine döndüğü gözlenmektedir. Gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise bir önceki aya göre zayıfladığı görülmektedir.

Kârlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda kârlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme göre güçlendiği, gelecek üç ayda kârlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı görülmektedir. Rekabet gücüne ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin güçlendiği, yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin ise bir önceki dönem seviyelerinde devam ettiği görülmektedir.

Gelecek üç ayda, yurt içi piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olacağı yönündeki beklentilerin bir önceki dönem seviyelerinde devam ettiği, yurt dışı piyasalardaki rekabet gücünde iyileşme olacağı yönündeki beklentilerin ise zayıfladığı görülmektedir."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma