Fırtına obüslerinin arkasındaki ilk şirket

Teknoloji hayatımızın dört bir yanını sararken etrafımızda en çok gördüğümüz markalar arasında yine en çok teknoloji şirketleri yer alıyor. Bunlardan birisi de Güney Koreli Samsung markası.

13.08.2017 Cuma 11:55

Güncelleme : 13.08.2017 Cuma 15:28

Akıllı telefon arenasında Apple ile kıyasıya çarpışan Samsung’un ürettiği ürünler arasında bazı sıra dışı örnekler dikkat çekiyor.

Bu konudaki ilginç örneğimiz tank! Evet, Samsung ağır endüstri ürünlerinin yanı sıra sahip olduğu askeri kanadında ağır silahlar da üretiyor.

Hatta bunlardan birisi hepimizin bildiği Kara Kuvvetlerimizin gözbebeklerinden Fırtına obüsleri! T-155 Fırtına obüsü Samsung’un ürettiği K9 Thunder temelli üretiliyor.

Samsung Techwin ile yapılan lisans anlaşması gereği ilk sekiz T-155 Fırtına obüsü Güney Kore’de üretildi. Devamında 300’ün üzerindeki Fırtına obüsü ise Türkiye’de üretiliyor.

Raporlanan bilgilere göre T-155’in aktarılan teknolojisi ve satın alımının Türkiye’ye maliyeti 1 milyar dolar. TSK’nın 350 adet T-155 siparişi bulunuyor ve üretim hattından her yıl 24 obüs çıkıyor. Halihazırda ülkemizin 281 adet Fırtına obüsü aktif görevde.

Samsung’un ürettiği tank sınıfı askeri ürünlerden bir diğeri ise K10 ARV. Bu da yine bizim yakından tanıdığımız bir güç.

TSK envanterine Poyraz olarak geçen K10 esasen Fırtına obüslerinde kullanılan mühimmatları transfer edebilen bir “mobil mühimmat deposu”.

TSK’da modern “Seyit Onbaşı” olarak tanımlanan Poyraz, Samsung’un K10’unu temel alıyor ve Fırtına gibi Türkiye’de üretiliyor. (Habertürk)

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı