Fitch büyüme tahminlerini düşürdü!

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch gelişen piyasalar için 2016 büyüme tahminini yüzde 4.4`ten yüzde 4`e düşürdü.

07.03.2016 Cuma 14:04

Güncelleme : 07.03.2016 Cuma 17:54

Fitch, son Global Ekonomik Görünüm raporunda büyüme tahminlerinin çok sayıda ekonomi için aşağı yönlü revize etti. En büyük revizyonlarının Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gibi emtia üreticisi gelişmekte olan ekonomilerin büyüme tahminlerinde yapan Fitch, revizyonlar olsa da global ekonomi için büyüme görünümünün resesyon seviyesinin kayda değer şekilde üzerinde olmaya devam ettiğinin vurguladı.

Fitch Baş Ekonomisti Brian Coulton, "Çin'de yatırımlarda yavaşlamave büyük emtia ürneticisi ülkelerde harcamalarda büyük düşüş devam ediyor" değerlendirmesini yaptı. 

G20 ülkeleri temel alınanarak hazırlanan Fitch 20'de yer ayıran ekonomiler için 2016 yılı GSYH büyüme tahminini Aralık ayında açıkladığı yüzde 2,1'den 1,7'ye indiren Fitch, gelişmekte olan piyasalar için büyüme tahminini de yüzde 4,4'ten 4,0'a çekti. 

Raporunda gelişmekte olan piyasalar içindeki heterojenliğe de işaret eden Fitch, Türkiye, Polonya, Hindistan ve Güney Kore gibi büyük emtia ithalatçılı ülkelerin emtia fiyatlarında düşüşün yarattığı reel gelir artışından fayda sağlandıklarını da vurguladı.

Fitch, Çin'in ise karşı karşıya olduğu kayda değer zorlıklara rağmen, 2016'da sert bir inişten kaçınmak için yeterli politika kaldırıcına ve yeterince çeşitlendirilmiş bir ekonomiye sahip olduğunu da
belirtti.

Fitch raporunda 2016 yılı için global ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,9'dan 2,5'e çekti. 2015 yılında da büyüme yüzde 2,5 olmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak