Fitch global büyüme tahminini revize etti

Fitch Ratings, global büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti, ABD Merkez Bankası`ndan da sadece 25 baz puan indirim bekliyor.

10.09.2019 Cuma 07:49

Güncelleme : 10.09.2019 Cuma 13:09

Fitch Ratings, korumacılığın ve ABD ile Çin arasında devam eden ticaret savaşının tırmanmasının global büyüme görünümlerine zarar verdiğini, global ekonomik görünümü "karartmakta" olduğunu bildirdi.

Anlaşmasız Brexit senaryolarına da işaret eden Fitch, bu senaryoların gerçekleşmesi halinde 2020 yılında Britanya'da ciddi bir resesyonun yaşanabileceğini ve Euro Bölgesi için büyüme görünümlerini "kayda değer şekilde daha düşük" olacağını da vurguladı.

Fitch Ratings, Çin ekonomisi için 2019 ve 2020 için GSYH büyüme tahminlerini yüzde 6,2 ve 6,0'dan yüzde 6,1 ve 5,7'ye indirirken, Euro Bölgesi için büyüme beklentilerini de yüzde 1,2 ve 1,3'ten her iki yıl için yüzde 1,1'e revize etti.

ABD ekonomisi için büyüme tahminlerini de aşağı yönlü revize eden Fitch Ratings, 2019 için büyüme tahminini yüzde 2,4'ten 2,3'e ve 2020 için beklentisi yüzde 1,8'den 1,7'ye indirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Temmuz ayındaki faiz indiriminden sonra aşağı yönlü risklerin yoğunlaştığına işaret eden Fitch, Aralık 2019'da 25 baz puanlık bir indirim daha beklediğini belirtti. Aralık sonrasında bir dizi faiz indirimi daha gelmesinin muhtemel olmadığını savunan Fitch, Fed'in 2020'de faizleri sabit tutacağını öngördü.

"
En Çok Okunan Haberler

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?