Fitch Ratings`ten gelişen piyasalara ilişkin değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, gelişen piyasaların parasal politikasının yerel ekonomik koşullar nedeniyle gevşek olduğunu bildirdi.

15.05.2018 Cuma 16:10

Güncelleme : 16.05.2018 Cuma 10:34

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada "Gelişen ekonomilerin parasal  politika ortamı, yerel koşullara ilişkin perspektifler nedeniyle gevşek görünüm  arz ediyor. Fitch’in ekonomi ekibine göre, küresel koşullar normalleştikçe para  politikası ortak beklentinin üzerinde sıkılaşabilir." denildi.
 
Dünyadaki en büyük 10 gelişen piyasa ekonomisinin parasal politika  duruşunu incelediği dile getirilen açıklamada bu ekonomilerdeki merkez  bankalarının yerel koşullar karşısında faiz oranlarını nasıl belirlediğinin ele  alındığı vurgulandı.
 
Açıklamada, "Fitch’in analizine göre, 10 büyük gelişen ekonomi  içerisinde Türkiye, Çin, Polonya, Brezilya, Endonezya ve Hindistan olmak üzere  altı ekonomi, hali hazırda  basit politika kuralları tarafından işaret edilenden  daha gevşek bir para politikası uyguluyor. Politika kurallarına dayalı  analizimize göre bütün bu ekonomiler içerisinde Türkiye en fazla uyumlu duruşa  sahip olan ülke. Brezilya da bu analize göre fazlaca gevşek bir politika  uyguluyor.” ifadelerine yer verildi.
  
Yapılan açıklamada küresel para politikalarının normalleşmesiyle,  gelişen ekonomilerin politika faizinde finansal  piyasaların beklentisinin  üzerinde bir artışa gidebileceği kaydedildi.

"
En Çok Okunan Haberler

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

`Faiz indiriminden sonra dikkatli olunmalı`

Samsung faaliyet karını 10 kat artırdı

ABD`de haftalık çelik üretimi azaldı

Dış ticaret istatistikleri açıklandı