Fitch`ten Fed`in faiz kararı değerlendirmesi

Fitch Ratings, Fed`in faiz artırım kararının parasal politika için öngörülenden daha hızlı bir normalleşme göstergesi olabileceğini bildirdi.

15.12.2016 Cuma 15:06

Güncelleme : 15.12.2016 Cuma 15:14

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch  Ratings, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırım kararının 2017 ve 2018 yılları için parasal politikanın öngörülenden daha hızlı bir şekilde normalleşebileceğine ilişkin bir gösterge olabileceğini bildirdi.

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Fed’in gelecek dönemde faiz artırımlarını erteleme olasılığının daha düşük olacağı, faiz artışlarının tarihsel standartlara uygun şekilde ve kademeli olarak yapılmasının beklendiği  kaydedildi.

Açıklamada, "En son tahminlerimize göre, gelecek yıl içerisinde iki  0,25 baz puanlık artışının yapılmasının bekliyoruz. Fakat daha hızlı bir faiz  artışına ilişkin riskler var. ABD’de çekirdek enflasyon hala yüzde 2 seviyesinin  üzerinde. Ücret enflasyonu ise son 18 ay içerisinde yükseldi. Birim emek maliyeti  ise yüzde 2’nin üzerinde seyretti. İşsizlik birçok ölçümlemeye göre doğal  oranların altında. Fed’in düşüncesinde bu durum daha çok dikkat çekiyor.”  ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD ekonomisinin büyüme tahmininin başkanlık seçimi  öncesinde, 2017 için öngörülen yüzde 2 seviyesinden yüzde 2,2’ye, 2018 için de  yüzde 2,2’den yüzde 2,3’e revize edildiği bildirildi.

Fed faiz artırım kararının 2017 ve 2018 yılları için parasal  politikanın öngörülenden daha hızlı bir şekilde normalleşebileceğine ilişkin bir  gösterge olabileceği belirtilen açıklamada, Fed’in para politikasında  öngörülenden daha önce gerçekleşebilecek bir normalleşmenin beraberinde kamu  altyapısına yönelik büyük çaplı mali teşvikleri içerebileceği kaydedildi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak