Fitch`ten flaş uyarı!

Fitch, "Gelişmekte olan piyasaların kredi temel göstergeleri baskı altına girebilir" değerlendirmesinde bulundu. Fitch, Türkiye`de finansal kurumların ABD doları cinsinden borçlarının yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti.

20.07.2015 Cuma 16:49

Güncelleme : 20.07.2015 Cuma 18:05

Fitch Ratings, gelişmekte olan piyasalar için kredi notu görünümlerinin giderek artan şekilde istikrarlı olduğunu, ancak ABD'de faiz artırımı olasılğının ve düşen emtia fiyatlarının gelişmekte olan piyasaların kredi temmel göstergelerini baskı altına alabileceğini bildirdi.

Fitch, yarıyıl Global Kredi Görünüm raporunda kriz sonrası dönemde gelişmekte olan piyasaların kredi not görünümlerinde trendingelişmiş ekonomilerden daha pozitif olduğunu belirtirken, ABD'de faiz oranlarının 10 yıldan daha uzun bir aranın ardından bu yıl yükselmesi olasılığının geçici de olsa piyasaları bozması olasılığıbulunduğunu vurguladı. Diğer büyük merkez bankalarının olağanüstü gevşek para politikası izledikleri artımda ABD'nin para politikasını sıkılaştırmasının gelişmekte olan piyasalardan kredi kullanıcılarınısıkıntıya düşüreceğini savunan Fitch, sermayenin ABD'ye geri akmaya başlamasının Rusya, orta ve doğu Avrupa, Latin Amerika ve Endonesya'dan şirketlerin daha yüksek refinansman ve kur riskleri ile karşı karşıya kalmalarına yol açacağını vurguladı.

Fitch, bu ülkelerdeki az gelişmiş sermaye piyasalarının şirketlerin hedge edilmemiş ve kısa vedeli borçları üstlenmek zorunda kalacaklarını belirtirken, Türkiye'de finansal kurumların ABD doları cinsinden borçlarının yüksek seviyede olduğuna dikkat çekti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak