Fitch`ten gelişen piyasalara uyarı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, gelişmekte olan piyasalarda kredi notu görünümlerinin kötüleştiğini konusunda uyarıda bulundu.

28.01.2016 Cuma 14:35

Güncelleme : 29.01.2016 Cuma 09:22

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, gelişmiş piyasa bölgelerinde sektörlerin çoğunda kredi notu görünümlerinin iyileşmekte olduğunu, ancak gelişmekte olan piyasalarda kötüleşmenin global kredi notlarının görünümleri üzerinde baskı yarattığını bildirdi.

Fitch bugün yayınladığı Kredi Görünüm raporunda, gelişmekte olan piyasamarda kredi notu görünümlerini, gelişmiş piyasalardaki benzerlerine göre şu anda daha negatif olduğunu vurgularken, tarihin ABD Dola'nda güçlenme ile gelişmekte olan ülkelerin kredibilitelerinde zayıflama arasında bir korelasyona işaret ettiğine de dikkat çekti. 

Fitch raporunda, 2015 yılı başında sektörlerin yüzde 14'ünün negatif görünüme sahipken, 2016 başı itibariyle bu oranın yüzde 27'ye yükseldiğini vurguladı. Fitch, baskı altındaki sektörler arasında enerji, emtia, perakende ve bankacılık sektörlerini yer aldığını belirtti.

EMTİA İHRACATÇILARI BASKI ALTINDA

Fitch Ratings'in ülke kredi notları analisti James McCormack, düşük emtia fiyatlarının ve güçlü ABD Doları'nın gelişmekte olan piyasalar için büyük zorluk olduğunu ve bu durumun 2016'da Ortadoğu, Afrika ve Latin Amerika kredi notları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabileceğini bildirdi. 

McCormack, "Eğer bugün varolan negatif görünümlere bakarsanız, bunların çok büyük bölümünün gelişmekte olan piyasalarda, net emtia ihracatçılarında olduğunu görebilirsiniz. Bölgesel olarak bakıldığında ise Ortadoğu ve Afrika öne çıkıyor, ikinci sırada Latin Amerika var. bu nedenle 2016'da kredi notları üzerinde aşağı yönlü baskının devam ettiğini görmeyi bekliyoruz" diye konuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?