G20 toplantısı başladı

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da toplantıya iştirak ediyor.

22.07.2018 Cuma 10:25

Güncelleme : 23.07.2018 Cuma 09:25

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da aralarında bulunduğu G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başladı.
 
G-20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları zirvesi Türkiye açasından yeni ekonomi yönetiminin uluslararası arenada boy göstereceği ilk büyük etkinlik olması nedeniyle de önem taşıyor.
 
Toplantıda Albayrak ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da bulunuyor.
 
Albayrak, gün içinde Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Çin Maliye Bakanı Liu Kun, Brezilya Maliye Bakanı Eduardo Guardia ve Endonezya Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
 
G20’nin “Küresel Ekonomik Risklere Cevap Vermek”, “Mesleklerin Geleceği” ve “Altyapının Bir Varlık Kategorisine Dönüşümüne İlişkin Yol Haritasının Geliştirilmesi” başlıklı basına kapalı oturumlara katılacak Albayrak, son oturumun açılış konuşmasını yapacak.
 
Toplantının ilk gününde delegelerin yapacağı basına kapalı görüşmelerin yanı sıra Arjantin Hazine Bakanı Nicolas Dujovne ve IMF Başkanı Christine Lagarde basın toplantısı düzenleyecek.  Ayrıca, maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, görüşmelerinin ardından “G20 Aile Fotoğrafı” çekimlerine iştirak edecek. 
 
ABD ile Çin'in birbirlerine 34 milyar dolar değerinde ürünü kapsayan ek gümrük vergisi uygulama başlamasından sonraki ilk toplantıda ana gündemin ticaret savaşları ekseninde şekillenmesi bekleniyor. 
 
Bu yıl G20 dönem başkanlığını yürüten Arjantin öncelik vereceği 3 konunun “çalışma hayatının geleceği”, “kalkınma için altyapı yatırımları” ve “sürdürülebilir gıda geleceği” olduğu açıklamıştı. Kripto paralar, vergilendirme ve yapay zeka çağında istihdam gibi başlıkları da toplantının planlanan gündem maddeleri arasında.
 
G20 ülkeleri dünya ekonomisinin yüzde 85'ini oluşturuyor. 

"
En Çok Okunan Haberler

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

İstanbul’un enflasyonu açıklandı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Euro Bölgesi ekonomisi ilk çeyrekte büyüdü

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi belli oldu

`Jeopolitik durum enflasyonda risk oluşturuyor`

Almanya beklentilerin üzerinde büyüdü

HSBC CEO`su görevi bırakacak

Musk daha fazla Tesla personelini işten çıkarabilir

Volkswagen`in satışları düştü

Dolar bugün ne kadar oldu?