Galatasaray`da Dumankaya İnşaat şüphesi!

Paralel Yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan işadamları arasında Galatasaray`ın forma sponsoru Dumankaya İnşaat`ın yöneticilerinin de bulunması 30 milyon TL`lik anlaşmanın geleceği hakkında soru işaretleri doğmasına neden oldu.

18.04.2016 Cuma 11:02

Güncelleme : 18.04.2016 Cuma 11:33

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese yönelik olarak düzenlenen “FETÖ-PDY” yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınan işadamları arasında Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

Habertürk'ün haberine göre,bBu sabah yapılan operasyon ligte zor günler geçiren Galatasaray'ı da yakından ilgilendiriyor. Çünkü Galatasaray'ın forma sponsoru da Dumankaya İnşaat. 27 Ekim 2015 yılında yapılan anlaşmaya göre Dumankaya İnşaat, 3 yıllık forma reklamı için Galatasaray'a toplam 30 milyon TL ödeyecekti. Dolayısıyla bu sabah yapılan operasyon, bu anlaşmanın geleceğiyle ilgili soru işaretlerinin doğmasına neden oldu.

NAKİT Mİ GAYRİMENKUL MÜ?

27 Ekim'de Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapılmıştı: "27.10.2015 tarihli Protokol ile  Galatasaray Futbol A Takımımızın,  Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında giyeceği  forma reklamı ile görünürlük haklarının pazarlanmasını devrettiğimiz bağlı ortaklığımız  Galatasaray Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş,  ilgili reklam haklarına ilişkin olarak  Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ile 2015-2016 sezonlarında 9.000.000-TL,  2016-2017 sezonlarında 10.000.000-TL ve 2017-2018 sezonunda  11.000.000-TL  bedel karşılığında sözleşme imzalamıştır."

Bu açıklamanın ardından sözkonusu anlaşmanın nakit karşılığı değil gayrimenkul karşılığı olduğu basına yansımıştı. Yani bu anlaşmayla Galatasaray'ın kasasına nakit girmeyecek 30 milyon TL'yi gayrimenkul şeklinde alacaktı. 

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü