Garanti Bankası`na 8 milyon euro ceza

Garanti Bankası`na Fransa`da açılan dava kapsamında 8 milyon euro adli para cezası verilirken; ek olarak 25 milyon euroya kadar tazminat istenebilecek.

20.09.2017 Cuma 15:00

Güncelleme : 20.09.2017 Cuma 15:00

Garanti Bankası'na Fransa'da açılan dava kapsamında 8 milyon euro adli para cezası verilirken; ek olarak 25 milyon euroya kadar tazminat istenebilecek. Banka temyiz sürecine ilişkin gerekli tüm yasal aksiyonları almayı planladığını belirtti.

Banka KAP'a yaptığı açıklamada, "Paris'teki finansal suçlar konularında yetkili... (mahkemede) devam eden ve karbon emisyon kotalarının ticaretinden kaynaklanan vergi kaçakçılığı ile ilgili yasal sürece ilişkin .... davaya Bankamızın dahil edilmesinin nedeni vergi kaçakçılığı ile suçlanan kişilerin bankacılık sisteminden yararlanmalarına yardımcı olduğu iddiasıdır" denilerek şöyle devam edildi: "Mahkeme vermiş olduğu kararda, vergi kaçakçılığı yapmış olan bu şahısların Türkiye'de hesap açmaya ve bankacılık hizmetlerinden yararlanmaya başladığı dönemlere ilişkin Bankamızın almış olduğu aksiyonlar nedeniyle... 2009 ortalarında yapılan hesap kapama işlemlerinin yapıldığı döneme ilişkin ise... 8 milyonluk euroluk bir adli para cezasına hükmetmiştir."

Açıklamada ayrıca, bu gelişmeye ek olarak Fransız Hazinesi'nin vergi kaçakçılığından dolayı vergi ziyaına neden olan tüm davalılardan vergi kaybının tahsili talebinde bulunduğu belirtilerek, buna bağlı olarak Garanti Bankası'nın da 25 milyon euroya kadar bir tazminat ödemesinin söz konusu olabileceği kaydedildi.

"
En Çok Okunan Haberler

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Borsada tüm zamanların rekoru

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Temassız ödemelerde limit yükseliyor

Altın fiyatlarında ‘Fed’ etkisi

Dolar bugün ne kadar oldu?