Gaz santralleri gece yakıt değiştirecek

06.01.2015 Cuma 14:59

Güncelleme : 06.01.2015 Cuma 15:32

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, ülkede artan doğalgaz tüketimi nedeniyle doğalgaz santrallerinin bu gece yarısından itibaren fuel oil, motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçmesi kararlaştırıldı.




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, ülkede artan doğalgaz tüketimi nedeniyle doğalgaz santrallerinin bu gece yarısından itibaren fuel oil, motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçmesi kararlaştırıldı.


Türkiye'de etkili olan soğuk havalar, doğalgazdan elektrik üreten santrallerin farklı yakıt türlerine geçmesine neden oluyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'de günlük ortalama 180-185 milyon metreküp olan doğalgaz tüketimi, soğuk havalar nedeniyle 200 milyon metreküpü aştı. Vatandaşların ısınmak için tükettiği doğalgaz miktarındaki artış, elektrik üretiminde kullanılacak doğalgazın payını ise azaltıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, artan doğalgaz tüketimi nedeniyle doğalgaz santrallerinin bu gece yarısından itibaren fuel oil, motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçmesi kararlaştırıldı. Söz konusu santrallerin doğalgaz harici yakıt kullanımından kaynaklı maliyet farkları ise kamu tarafından karşılanacak. Böylece, kış aylarının elektrik ve doğalgaz kesintisi yaşanmadan atlatılması hedefleniyor.

Türkiye'deki doğalgaz santralleri sadece soğuk kış günleri ve boru hatlarında kesinti olduğu dönemlerde, kısa süreliğine farklı yakıt türlerine geçiyor.

Bu arada, Türkiye'de elektriğin yaklaşık yüzde 46'sı doğalgaz çevrim santralleri yoluyla karşılanıyor. Ülkede elektriğin yüzde 1,3'ü de fuel oil ve motorinden üretiliyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak