Gazprom, ek sevkiyatı Türk Akımı üzerinden yapabilir

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı üzerinden en az 2 milyar metreküp ilave gaz sevkiyatı yapmayı değerlendirdiklerini belirtti.

12.10.2015 Cuma 08:55

Güncelleme : 12.10.2015 Cuma 09:55

Türkiye'nin Mavi Akım üzerinden 3 milyar metreküp ilave gaz talebine ilişkin tutumlarını açıklayan Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı üzerinden en az 2 milyar metreküp ilave gaz sevkiyatı yapmayı değerlendirdiklerini belirtti.

Sputnik'in haberine göre Miller, "Farklı seçenekler değerlendiriliyor. Henüz nihai karar alınmış değil. Ama talep edilen 3 milyar metreküplük gazın en az 2 milyar metreküpü Türk Akımı üzerinden gönderilecek" dedi.

TÜRK AKIMI'NIN İNŞASI BAŞLAYAMADI

Türkiye, Rusya'dan satın aldığı doğalgazın çoğunu şu anda Mavi Akım ve Batı Hattı üzerinden tedarik ediyor. Türk Akımı'nın inşasına ise Moskova ile Ankara arasında henüz anlaşma imzalanamadığı için başlanmadı.

RUSYA SEÇİMLERİ BEKLİYOR

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, projenin Türkiye'deki siyasal belirsizlik nedeniyle geciktiğini açıklamıştı. Medvedev, "Türk Akımı'nın ilk hattını Aralık 2016'da tamamlayabilirdik ancak bu tarih erteleniyor.
 
Ama korkulacak bir şey yok. Gecikmenin nedeni Türkiye'deki siyasi belirsizlik. 1 Kasım'da yapılacak seçimlerin ardından hükümetin kurulması zaman alabilir. Ancak Türk yetkililer Türk Akımı'nın kendileri için önemli olduğunu söylüyor" demişti.

Bu arada Gazprom hafta başında aldığı kararla Türk Akımı'nın yıllık gaz kapasitesini yarı yarıya indirmişti. Buna göre hattın yıllık gaz kapasitesi 63 milyar metreküp yerine 32 milyar metreküp olacak.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma