Geçtiğimiz yıl toplam reklam yatırımı 5,9 milyar lira oldu

Reklamcılar Derneği üyesi medya ajanslarının verilerine göre, 2014 yılı toplam reklam yatırımları 5 milyar 938 milyon liraya yükseldi .

01.04.2015 Cuma 13:25

Güncelleme : 01.04.2015 Cuma 13:33

Reklamcılar Derneği üyesi medya ajanslarının verilerine göre, 2014 yılı toplam reklam yatırımları 5 milyar 938 milyon lira oldu.


Reklamcılar Derneği toplantısında sektör verilerini paylaşan Medya Asbaşkanı Demet İkiler, 2014 yılı toplam reklam yatırımlarının 5 milyar 938 milyon lira olduğunu belirterek, "Yatırımların yüzde 51,4'ünü televizyon, yüzde 19,90'ını dijital, yüzde 18.74'ünü basın, yüzde 6,50'sini açıkhava, yüzde 2,30'unu radyo ve yüzde 1'ini ise sinema reklamları oluşturdu" dedi.


Medya yatırımlarında en yüksek payı alan mecranın televizyon olduğunu bildiren İkiler, dijital yatırımların en yüksek büyümeyi yakalayarak gazetenin payını aldığına işaret etti.


Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, 2014 yılında medya yatırımları dünyada yaklaşık yüzde 5,7 büyüdü. Ana sektörler bazında bir önceki yıla göre reklam yatırımı artan sektörler Finans-Sigorta, FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri), iletişim, otomotiv, ulaşım ve yan sanayii araçları, e-ticaret ve perakende olarak öne çıktı.


2014 yılı televizyon reklam yatırım payı, ölçüm yapılan televizyonlarda yüzde 80 olarak gerçekleşirken, toplam gazete reklam yatırımı bir önceki yıla göre yüzde 2,11 azaldı.


Toplam dergi reklam yatırımı bir önceki yıla göre yüzde 1,9, toplam açık hava reklam yatırımı yüzde 10,81, radyo yatırımı yüzde 2,76, sinema reklam yatırımı yüzde 8 arttı.


Ayrıca toplantıda verilen bilgiye göre, 27-28 Nisan tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan Türkiye'nin ilk medya planlama ve satın alma odaklı etkinliği MediaSummit 2015'in detaylı programı da paylaşıldı. Etkinliğin web sitesinde www.mediasummit.com.tr programın detayları yer alıyor.


Bu yıl 7. düzenlenecek olan "Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması"nın son başvuru tarihi de 3 Nisan Cuma günü olarak duyruldu.

"
En Çok Okunan Haberler

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

`ABD enflasyonu hisseler için önem taşıyor`

Euro Bölgesi`nde yatırımcı güveni toparlanıyor

`Temel göstergelere göre enflasyon yavaşlıyor`

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti

`Haziranda faiz indirimi ihtimali güçlendi`

Avustralya`da iş ilanları sayısı artış gösterdi

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi