Gelişen piyasalar 7 ayın zirvesinden geriliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Hyundai Heavy Industries Co.’dan Catcher Technology Co.’ya kar açıklamalarının hayal kırıklığı yaratması ile 7 ayın zirvesinden geriliyor.

29.04.2015 Cuma 11:07

Güncelleme : 29.04.2015 Cuma 11:11

Gelişen piyasa hisseleri, Hyundai Heavy Industries Co.’dan Catcher Technology Co.’ya kar açıklamalarının hayal kırıklığı yaratması ve yatırımcıların Fed’in politika kararını beklemeleri ile 7 ayın zirvesinden geriliyor.


Hyundai Heavy, çeyrek dönemlik faaliyet kaybının beklentilerin üzerinde genişlemesinin ardından Seul’da yüzde 5.9 geriledi. Catcher , Taype’de 1 yılın en büyük düşüşünü gösterdi. Cnooc Ltd., petrolün gerilemesi ile enerji şirketlerindeki düşüşlere öncülük etti. Endonezya hisse senedi göstergesi 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Tayland bahtı dolar karşısında, politika değerlendirmesi öncesinde yüzde 0.2 değer kaybetti. Tayvan’ın para birimi 2009’dan bu yana en büyük yükselişi gösterdi.


MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:00’te 1,059.56 puana geldi. Endeks, 6 günlük ralliyi sonlandırmaya hazırlanıyor. Söz konusu yükseliş döneminde değerlemeler 2010’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Fed politika yapıcıları Çarşamba günü politika kararlarını açıklayacaklar. Faiz artırımı ile ilgili beklentiler, ABD ekonomisinin son dönemde istikrarsızlık işaretleri göstermesi ile Haziran ayından Eylül ayına doğru ötelendi.


ABN Amro Bank NV Asya hisse senetleri araştırma müdürü Daphne Roth, “Kar açıklamaları ile ilgili endişeler mevcut. Kaynak, enerji ve emtia bağlantılı hisselerde tedbirli davranıyoruz. Fed’in Eylül ayında faiz artıracağı beklentisindeyiz” dedi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak