`Gelişen piyasalara giriş için son yılların en iyi penceresi`

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan, dünyaca ünlü Amerikalı yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers`ın "Akıllı insanlar şu anda Türk varlıkları alıyor" açıklaması ardından bir flaş değerlendirme de gelişmekte olan ülke varlıklarında uzman yatırım yöneticisi İngiltere merkezli Ashmore Group`tan geldi.

07.09.2018 Cuma 10:23

Güncelleme : 08.09.2018 Cuma 07:16

Gelişmekte olan ülke varlıklarında uzman yatırım yöneticisi İngiltere merkezli  Ashmore  Group bugün dönemsel finansal sonuçlarını yayımlarken şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Gelişmekte olan ülke piyasalarındaki çekici değerlemeler, Ashmore'un güçlü yatırım geçmişi ve yatırımcıların bu piyasalardaki ağırlığının düşük olması görünümün pozitif olduğu anlamına geliyor. Türkiye ve Arjantin öncülüğünde gelişmekte olan ülke varlık fiyatlarında başlayan düzeltme son yıllarda (gelişen) piyasalara giriş için en iyi pencereyi yarattı."
 
"AKILLI İNSANLAR ŞU ANDA TÜRK VARLIKLARI ALIYOR"
 
Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak tanınan, dünyaca ünlü Amerikalı yatırımcı ve finans uzmanı Jim Rogers da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Akıllı insanlar şu anda Türk varlıkları alıyor" demişti. 
 
ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptırım kararı almasının "çılgınlık" olduğunu, ABD'nin neden böyle davrandığı konusunda bir fikri bulunmadığını, uzun vadede bu durumun ABD'ye zarar vereceğini düşündüğünü söyleyen Jim Rogers, çok yakında İstanbul'un, Rus ve Çinlilerle dolacağını da belirterek, "Bu gelişmeler Amerika için iyi değil. Çinli yatırımcıların bugünlerde çok fazla parası var. Amerika’nın ise çok fazla borcu mevcut." şeklinde konuşmuştu. 
 

"
En Çok Okunan Haberler

`Hedefimize ulaşmakta kararlıyız`

1. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı

Piyasa katılımcıları anketi yayımlandı

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete`de

Konut satışları azaldı

Tesla, Berlin`deki fabrikasını genişletiyor

`Enflasyon yüzde 2 hedefine doğru ilerleyecek`

Altın, gümüş ve platinde yükseliş bekleniyor

BYD Electronic, Hang Seng Endeksi`ne eklenecek

`Haziranda faiz indirimi uygun olabilir`

ABD enerji üretim kapasitesini yüzde 80 artıracak

`Faiz indirmeden önce birkaç veriye ihtiyaç var`

Çin`in tüketim ve yatırımları yavaşladı

`Piyasa yumuşak iniş konusunda fazla iyimser`

Ping An, HSBC`deki payını azaltacak

Çin`de yeni konut fiyatları düştü

Merkez Bankası`nın rezervleri yükseldi