Genç girişimcilerden Nefes Kredisi`ne destek

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, "Nefes Kredisi`nin hacminin genişletilmesi KOBİ`lere can suyu olacak, ekonomik büyümeye katkı sağlayacak, piyasaları canlandıracak." ifadesini kullandı.

01.04.2018 Cuma 11:42

Güncelleme : 02.04.2018 Cuma 08:53

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih  Allıoğlu, yazılı açıklamasında, "Nefes Kredisi"ndeki yeni planlamanın  başkentli genç girişimcileri memnun ettiğini bildirdi.

KOBİ'lere can suyu olacak yeni kredi planlamasının, ekonomik büyümeye  de önemli katkı sağlayacağını, piyasaları canlandıracağını vurgulayan Allıoğlu,  Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili bakanlar başta olmak üzere hükümete ve Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Allıoğlu, yeni planlamadan memnun olduklarının altını çizerek, "Hacmi  7,5 milyar liraya çıkarılan Nefes Kredisi, esnek ödeme seçenekleriyle de küçük ve  orta ölçekteki işletmelere soluk aldıracak. Geçtiğimiz yıl sayısız işletmeyi dar  boğazdan kurtaran Nefes Kredisi, bu yıl da işlevini yerine getirecektir."  değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 95'inden fazlasının KOBİ niteliğinde  olduğunu hatırlatan Allıoğlu, şunları kaydetti:

"KOBİ'lerin en büyük sorunu finansmana erişimde karşılaştıkları  zorluklardır. Çeşitli kurum ve kuruluşların işletmelere dönük hibe, teşvik ve  destekleri varsa da yeterli değildir. Ekonomi yönetiminin bu hibe ve teşvikler  dışında sağladığı destekler büyük önem taşıyor. Yeni dönemde hacmi artırılan,  geri ödeme koşulları kabul edilebilir olan Nefes Kredisi işletmeleri  rahatlatacağı gibi üretim artışı, yatırım ve ihracat yoğunluğunda da ciddi  faydalar sağlayacak. Sonuçta sadece özel sektör değil, ülkemiz ekonomisi  kazanacak, büyümede yakalanan ivme devam edecektir. Reel sektör için elini taşın  altına koyan herkese yürekten şükranlarımızı sunuyoruz."

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak