Gibson markası iflas ile karşı karşıya

Carlos Santana, Bob Marley, Slash gibi efsane müzisyenlerin de kullandığı, Les Paul başta olmak üzere pek çok gitarın yaratıcısı 116 yıllık Gibson borçları nedeniyle iflas açıklamayı düşünüyor.

20.02.2018 Cuma 08:57

Güncelleme : 20.02.2018 Cuma 12:22

Les Paul ve SG gibi ikonik gitar serilerinin üreticisi olan ve 1902 yılında kurulan Gibson markasının iflasın eşiğinde olduğu belirtildi.
 
116 yıl önce Michigan'da kurulan Gibson markasının gitarları başta Carlos Santana, Bob Marley, Slash gibi efsane müzisyenlerin yanı sıra her dönemde pek çok önemli gitaristin tercihleri arasındaydı. Tony Iommi, Frank Zappa, Eric Clapton gibi ünlü isimler de Gibson kullanıyordu.
 
Gibson Finans Direktörü (CFO) Bill Lawrence yaklaşık 6 ay önce, şirketin 375 milyon dolarlık teminatlı borç senetlerinin vadesinin dolmasından önce firmadan ayrılmıştı. 
 


7 YILDA ÖDEYEBİLİRİZ
 
Yıllık geliri 1 milyar dolar olan Gibson'un ayrıca 145 milyon dolar civarında da ödenmemiş banka kredisi olduğu ve temmuz ortasına dek tüm borçlar için finansman bulması gerektiği belirtiliyor. 
 
Şirketin CEO'su Henry Juszkiewicz zamana karşı yarıştıklarını belirtirken Gibson'un seçenekleri arasında iflas ilan etmenin ön plana çıktığını yahut öz kaynaklarını itfa ederek borcu kapamaya çalışacağını belirtti. 
 
ABD merkezli firma mevcut finansal darboğazın içinden çıkmak için Jeffries isimli bir yatırım bankasıyla anlaştı. Gibson'un yaptığı açıklamada yeni maddi plan sayesinde gelecek yıl tarihinin en iyi finansal sonuçlarını açıklayabileceğini ve tüm borçları 7 yıl içerisinde ödeme kabiliyeti olduğuna dikkat çekildi.


 




Habertürk

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak